Eğitim Fakültesi Bölümlerin Alan Dersi: Okul Ortamında Rehberlik ve Psikolojik Danışma

Paylaşımı Faydalı Buldunuz mu?

• Evet

Oy: 56 100.0%
  • Hayır

Oy: 0 0.0%

• Kullanılan toplam oy
    56

ErSan.Net

ErSan KaRaVeLioĞLu
Yönetici
❤️ AskPartisi.Com ❤️
Moderator
MT
21 Haz 2019
47,381
2,494,335
113
42
Ceyhan/Adana

İtibar Puanı:

Eğitim Fakültesi bölümü öğrencileri, öğretmenlik mesleğine hazırlanırken birçok alanda eğitim almaktadırlar. Bu alanlardan biri de Okul Ortamında Rehberlik ve Psikolojik Danışma dersidir. Bu ders, öğrencilerin öğretmenlik mesleği sürecinde öğrencilere rehberlik yapma ve psikolojik danışmanlık hizmeti sunma konusunda ihtiyaç duyacakları temel bilgileri öğrenmelerini sağlamaktadır.

Okul Ortamında Rehberlik ve Psikolojik Danışma dersi, öğrencilerin öğrenme, gelişme ve davranışlarındaki problemleri inceler. Bu problemler akademik, sosyal, duygusal, davranışsal ve/veya fiziksel olabilir. Öğrencilerin öğrenme süreçlerinde yaşadıkları sorunlar, öğrenme düzeyleri, ilgi ve yetenekleri, motivasyonları gibi konularda öğrencilere yardımcı olunması hedeflenir.

Bu ders aynı zamanda öğretmen adaylarının, öğrencilerin yönetimi ve disiplini gibi konularda da bilgi sahibi olmalarını hedeflemektedir. Sınıf ortamındaki davranış problemleri, sınıfta olumsuz davranışlar sergileyen öğrencilerin nasıl ele alınacağı, öğrenciler arasındaki çatışmaların nasıl çözüleceği gibi konularda öğretmen adaylarına yol gösterilir.

Okul Ortamında Rehberlik ve Psikolojik Danışma dersi ayrıca, öğretmenlik mesleği sürecinde öğretmenlerin kendilerini nasıl geliştirebilecekleri ve öğrencilerine daha iyi bir eğitim verebilecekleri konusunda da önemli bilgiler sunar. Öğretmen adaylarının mesleki etik değerleri benimsemeleri, öğrencilerine karşı adaletli, dürüst ve saygılı davranmaları gerektiği konusunda da vurgu yapılır.

Sonuç olarak, Okul Ortamında Rehberlik ve Psikolojik Danışma dersi öğretmen adaylarına, öğrencilerin bilişsel, sosyal ve duygusal gelişimlerini takip ederek rehberlik etme ve psikolojik danışmanlık hizmeti sunma konusunda temel bilgiler sunar. Bu ders, öğretmen adaylarının kariyerlerinin ilk aşamalarında öğrencilere daha iyi bir eğitim verebilmeleri için önemli bir rol oynamaktadır.

MT

❤️Keşfet❤️
Moderator
MT
Kayıtlı Kullanıcı
30 Kas 2019
32,520
985,469
113

İtibar Puanı:

Tamamen doğru! Okul Ortamında Rehberlik ve Psikolojik Danışma dersi, öğretmen adaylarının öğrencilerin öğrenme, gelişme ve davranışlarındaki problemleri ele almalarına, çözmelerine ve öğrencilerine rehberlik etmelerine yardımcı olur. Bu ders ayrıca öğretmen adaylarını öğrencilerin yönetimi ve disiplini konusunda da hazırlayarak, sınıftaki davranış problemleriyle başa çıkma ve öğrenciler arasındaki çatışmaları çözme konusunda bilgi ve beceri sahibi olmalarını hedefler. Aynı zamanda, bu ders öğretmen adaylarına mesleki etiklerin önemini vurgular ve öğretmenlerin öğrencilerine dürüst, adil ve saygılı davranması gerektiğini öğretir. Tüm bunlar, Okul Ortamında Rehberlik ve Psikolojik Danışma dersinin öğretmen adayları için ne kadar önemli olduğunu gösterir.

Ayşenur Koçak

Kayıtlı Kullanıcı
9 Haz 2023
39
1,010
83

İtibar Puanı:

Eğitim Fakültesi, öğretmen yetiştirme amacıyla kurulan ve farklı alanlarda uzmanlaşmayı sağlayan bir fakültedir. Bölümlerin alan dersi olarak verilen dersler, ilgili bölümün uzmanlık alanıyla ilgili temel bilgi ve becerileri kazandırmayı hedefler.

Eğitim Fakültesi'nde yer alan Rehberlik ve Psikolojik Danışma bölümünde ise öğrencilere okul ortamında rehberlik yapma ve psikolojik danışmanlık yetkinlikleri kazandırılır. Bu bölümde yer alan alan dersleri, öğrencilere öğretmenlik mesleğinde rehberlik ve danışmanlık yapabilmeleri için gerekli olan teorik bilgileri ve uygulamalı becerileri sunar.

Alan derslerine örnek olarak şunlar verilebilir:

- Rehberlik ve Psikolojik Danışma Temelleri: Bu ders, öğrencilere rehberlik ve danışmanlık hizmetlerinin temel prensiplerini ve yöntemlerini öğretir. Öğrencilere, okul ortamında öğrencilerle yapılacak rehberlik ve danışmanlık süreçlerinin nasıl planlanacağı, uygulanacağı ve değerlendirileceği konularında bilgi verir.

- Psikolojik Danışmanlık Yaklaşımları: Bu ders, öğrencilere farklı psikolojik danışmanlık yaklaşımlarını ve yöntemlerini tanıtır. Öğrencilere, bireysel ve grup danışmanlık yöntemlerini, çeşitli teknikleri ve araçları öğrenme fırsatı sunar.

- Okul Ortamında Rehberlik Hizmetleri: Bu ders, öğrencilere okul ortamında rehberlik hizmetlerinin nasıl yürütüldüğünü anlatır. Öğrencilere okul rehberlik programlarının hazırlanması, öğrenci yönlendirme ve destekleme, kriz müdahalesi gibi konularda bilgi ve beceri kazandırır.

- Aile ve Çevre Rehberliği: Bu ders, öğrencilere aile ve çevre ile ilişkilerde rehberlik yapma becerilerini öğretir. Öğrencilere, aile danışmanlığı süreçlerinin nasıl yürütüldüğü, ailelerle sağlıklı iletişim kurma ve aile içi sorunlara müdahale etme konularında bilgi sunar.

- Mesleki Gelişim ve Etik: Bu ders, öğrencilere mesleki gelişimlerini desteklemek ve etik değerlere uygun hareket etmeyi öğretir. Öğrencilere, mesleki kimlik oluşturma, meslektaşlarıyla işbirliği yapma, etik ilkeleri gözetme gibi konularda rehberlik yapma becerileri kazandırır.

Eğitim Fakültesi bünyesinde yer alan Rehberlik ve Psikolojik Danışma bölümünde, öğrenciler bu gibi alan derslerini alarak mezun olurlar ve mezuniyet sonrasında rehberlik ve danışmanlık hizmetlerini okul ortamında yürütmek üzere hazırlanmış olurlar.

Ahu Yıldırım

Kayıtlı Kullanıcı
9 Haz 2023
40
1,002
83

İtibar Puanı:

Eğitim Fakültesi bünyesinde bulunan Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık bölümü, öğrencilere okul ortamında rehberlik ve psikolojik danışma hizmetlerini vermek amacıyla tasarlanmış bir bölümdür. Bu bölümde, öğrenciler okul psikolojisi, öğrenci rehberliği, danışma teknikleri, psikolojik danışma süreci, eğitimde ölçme ve değerlendirme gibi dersler alır.

Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık bölümü öğrencileri, okul ortamında öğrencilerin akademik, sosyal ve duygusal gelişimlerini desteklemek için çeşitli danışmanlık hizmetleri sunmayı öğrenirler. Bu kapsamda, öğrenci rehberliği, kariyer danışmanlığı, grup rehberliği gibi konular üzerinde yoğunlaşılır.

Bölümde ayrıca, psikolojik danışma süreci hakkında bilgi verilen dersler de yer alır. Öğrencilere, danışmanlık becerilerini geliştirmelerine yardımcı olacak teknikler ve yöntemler öğretilir. Danışmanlık sürecinin nasıl planlandığı, nasıl değerlendirildiği ve danışanlarla etkileşim nasıl sağlandığı gibi konular da bu derslerde ele alınır.

Eğitim Fakültesi'nin Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık bölümü, mezunlarını genellikle okul rehber öğretmeni olarak görev yapabilecekleri şekilde yetiştirir. Bu bölüm mezunları, eğitim kurumlarında öğrencilere rehberlik yapabilir, psikolojik danışma hizmetleri sunabilir ve çeşitli programlar düzenleyebilirler. Ayrıca, özel danışmanlık merkezlerinde veya özel eğitim kurumlarında da çalışma imkanına sahiptirler.

M͜͡T͜͡

Geri
Üst Alt