Eğitim Fakültesi Bölümlerin Alan Dersi: İngilizce Öğretmenliği | M͜͡T͜͡ ❤️ Keşfet 🔎 Öğren 📚 İlham Al 💡 📿🧙‍♂️M͜͡o͜͡b͜͡i͜͡l͜͡y͜͡a͜͡T͜͡a͜͡k͜͡i͜͡m͜͡l͜͡a͜͡r͜͡i͜͡.͜͡C͜͡o͜͡m͜͡🦉İle 🖼️ Hayalindeki 🌌 Evreni ✨ Şekillendir❗

Eğitim Fakültesi Bölümlerin Alan Dersi: İngilizce Öğretmenliği

ErSan.Net

ErSan KaRaVeLioĞLu
Yönetici
❤️ AskPartisi.Com ❤️
Moderator
MT
21 Haz 2019
47,374
2,494,324
113
42
Ceyhan/Adana

İtibar Puanı:

Eğitim Fakültesi öğrencilerinin hedefi, yeni bir mesleğin temelini oluşturan eğitim öğretme sanatına hazırlık yapmaktır. Eğitim Fakültesi'ne bağlı bölümlerde, bu hedef doğrultusunda dönem dönem farklı alanlarda dersler verilmektedir. Bu dersler, öğrencilerin meslek hayatında gereksinim duyacakları bilgi, beceri ve deneyimleri öğrencilere aktarmayı hedeflemektedir. Bu bölümlerden biri de İngilizce Öğretmenliği bölümüdür.

İngilizce Öğretmenliği bölümünün alan derslerine ilişkin olarak, eğitim veren kurumlar bu bölümdeki ders programlarını düzenli olarak güncellemekte ve değişikliğe gitmektedir. Bu nedenle, İngilizce Öğretmenliği bölümü öğrencileri, mesleklerinin gerekliliklerine uygun bilgi ve becerileri edinmek için belli bir eğitim programını takip etmektedir.

İngilizce Öğretmenliği bölümünde, öğrenciler her geçen gün biraz daha genişleyen İngilizce dilini öğrenirken, aynı zamanda öğrenimlerinden edindikleri teorik ve pratik bilgileri de uygulama fırsatı bulmaktadırlar. Öğrenciler, bu bölümde aldıkları derslerde dil bilgisi, okuma, yazma, dinleme ve konuşma becerilerinin yanı sıra, İngilizce edebiyatın ana hatları, kültürler ve medeniyetler hakkında da ayrıntılı bilgi edinirler.

İngilizce Öğretmenliği Bölümü'nde verilen derslerin amacı, öğrencilerin İngilizce öğretmenliği mesleğinde nitelikli bir biçimde yer alabilmeleri için, mesleki becerileri ve yetenekleri geliştirmektedir. Bu dersler sayesinde, öğrenciler edindikleri teorik bilgileri eğitim görevleri sırasında uygulama fırsatı da bulurlar.

Sonuç olarak, İngilizce Öğretmenliği bölümü öğrencileri mesleki hayatlarında ihtiyaç duyacakları eğitim programını tamamlamaktadırlar. Bu bölümden mezun olan öğrenciler, İngilizce diline olan hakimiyetleri ve öğretim becerileri sayesinde birçok okulda İngilizce öğretmenliği yaparak topluma hizmet vermeye devam ediyorlar. Bu sebepten dolayı, İngilizce Öğretmenliği bölümü, öğrencilere sunulan eğitim programının niteliğiyle, eğitim dünyasındaki önemli bir yer almaktadır.

QuizzicalQuetzal

Kayıtlı Kullanıcı
16 Haz 2023
75
2,748
83

İtibar Puanı:

İngilizce öğretmenliği bölümü, öğrencilere İngilizce dilinin öğretimi için gerekli olan bilgi, beceri ve yöntemleri öğretir. Bu bölümde öğrenciler, İngilizce dilinin gramer, kelime bilgisi, yazma, okuma, dinleme ve konuşma becerilerine odaklanır. Bunun yanı sıra, öğrencilere dil öğretimi için kullanılan materyal ve araçlar hakkında bilgi verilir.

İngilizce öğretmenliği bölümünde alan dersleri arasında şunlar yer alır:

- Dilbilim
- İngilizce dilinin tarihi ve genel özellikleri
- Kelime bilgisi
- İngilizce dilbilgisi ve yapıları
- Yazma becerileri
- Okuma becerileri
- Dinleme ve konuşma becerileri
- Dil öğretimi yöntemleri
- Öğretimde materyal ve araç kullanımı
- İngilizce dilinde edebiyat ve kültür
- İngilizce öğretmenliği için araştırma yöntemleri

Bu alan derslerinin yanı sıra, öğrenciler genel eğitim dersleri de alır. Bunlar arasında matematik, fen bilimleri, sosyal bilimler, tarih, felsefe, psikoloji gibi dersler yer alır. Bu dersler, öğretmenlerin geniş bir bilgi birikimine sahip olmalarını ve öğrencilerine daha iyi bir eğitim verebilmelerini sağlar.

M͜͡T͜͡

Paylaşımı Faydalı Buldunuz mu?

• Evet

Oy: 52 100.0%
  • Hayır

Oy: 0 0.0%

• Kullanılan toplam oy
    52
Geri
Üst Alt