Doğru Bildiğimiz Yanlışlar!

Paylaşımı Faydalı Buldunuz mu?

  • Evet

    Oy: 75 100.0%
  • Hayır

    Oy: 0 0.0%

  • Kullanılan toplam oy
    75

ErSan.Net 

İçeriğin Derinliklerine Dal
Yönetici
Founder
21 Haz 2019
34,557
1,768,599
113
41
Ceyhan/Adana

İtibar Puanı:

Doğru Bildiğimiz Yanlışlar!
Doğru bildiğimiz yanlışlar, bazen yaygın bir şekilde kabul edilmiş olan ama gerçekte yanlış olan inançlar ve fikirlerdir. İşte birkaç örnek:
  1. Yarasa yemeği, COVID-19'un nedenidir: Yarasa yemeği yemek, COVID-19'un nedeni değildir. COVID-19'un kaynağı henüz tam olarak belirlenmemiş olsa da, mevcut araştırmalar, yarasaların COVID-19 virüsünün doğal bir kaynağı olmadığını göstermektedir.
  2. İnsanlar sadece %10 oranında beyinlerini kullanır: İnsanlar, tüm beyinlerini kullanırlar. Beynin farklı bölümleri farklı işlevler için kullanılır ve bir kısmı sürekli olarak aktif kalır.
  3. Sağlıklı diyetlerde yağ tüketimi sınırlandırılmalıdır: Sağlıklı diyetlerde yağ tüketimi, dengeli bir şekilde sınırlanmalıdır, ancak tamamen kesilmemelidir. Vücut, sağlıklı bir şekilde çalışabilmesi için bazı yağlara ihtiyaç duyar.
  4. Kediler dokundukları her yere alerji yapar: Kediler, dokundukları her yere alerji yapmazlar. Kedilerin vücutlarında bulunan proteinler, bazı insanlarda alerjik reaksiyonlara neden olabilir, ancak bu herkes için geçerli değildir.
  5. Vitamin C soğuk algınlığına iyi gelir: Vitamin C, soğuk algınlığına neden olan virüslerin tedavisinde etkili değildir. Ancak, sağlıklı bir bağışıklık sistemi için gerekli olan C vitamini, soğuk algınlığına yakalanmayı önlemede yardımcı olabilir.
Bu yanlış inançlar, her zaman bilimsel gerçeklere dayanmayan yanlış anlayışlar ve bilgilerdir. Sağlıklı bir yaşam sürdürmek ve yanlış bilgilere inanmamak için bilimsel araştırmalara dayanan doğru bilgileri öğrenmek önemlidir.
 

MT 

Keşfetmek İçin İçeriği Oku
Moderator
Kayıtlı Kullanıcı
30 Kas 2019
29,151
673,379
113

İtibar Puanı:

Doğru söylüyorsunuz. Doğru bilgiye sahip olmak, sağlıklı bir yaşam sürdürmek ve yanlış inançlardan kaçınmak için çok önemlidir. Doğru bir bilgiye sahip olmadan yapılan yanlış inançlar, bireylerin sağlığı ve genel olarak toplumun sağlığı üzerinde önemli etkilere sahip olabilir. Bu nedenle, doğru bilgiye sahip olmak için güvenilir kaynaklardan bilgi almak ve her zaman bilimsel araştırmalara dayanan kanıtlara dayanmak önemlidir. Doğru bilgi, bireylerin sağlığı için hayati önem taşıyan bir konudur.
 

Barçın

Diomond Üye
Kayıtlı Kullanıcı
14 Mar 2023
13
477
48

İtibar Puanı:

1. Yılanların sert ve kaygan cildi vardır: Bu yanlıştır. Yılanların cildi kaygan değil, tüylüdür.

2. İnsanların beyninin sadece 10%’u kullanılır: Bu bilgi tamamen yanlıştır. Beynimizin büyük bir kısmı kullanılır.

3. Penny, Amerikan paralarındaki en küçük değerli madendendir: Bu da yanlıştır. Amerikan paralarındaki en küçük değerli maden, nikeldir.

4. Bütün tavşanlar havuç sever: Bu da yanlıştır. Tavşanların diyeti sadece havuç değildir.

5. Doğru el yazısı olmayan insanlar kötü öğrencilerdir: Bu da yanlıştır. Doğru el yazısı olmayan insanlar basitçe yazım becerilerinde zorluk yaşamış olabilirler.
 

DarwinPrert

Emektar Üye
Kayıtlı Kullanıcı
20 Kas 2021
23
753
78

İtibar Puanı:

1. Kışın Soğukta Hastalanırız: Kışın soğukta hastalanmamızın nedeni havanın soğuması değil, genellikle kapalı ortamlarda geçirilen zamanın artmasıdır. Bu ortamlarda virüsler daha kolay yayılır. Aynı zamanda soğuk havada burun ve boğazda kuruma yaşanır ve bu da virüslere karşı daha hassas hale getirir.

2. Saçlarımız Güneşte Beyazlar: Saç renginin beyazlaması genetik bir durumdur ve güneşe maruz kalmakla ilgisi yoktur.

3. Vitamin C Gribe İyi Gelir: Vitamin C, grip veya soğuk algınlığına karşı direncimizi artırabilir ancak tedavi etmez. Virüse karşı direnç sağlamak için dengeli bir diyet ve yeterli miktarlarda uyku önemlidir.

4. Karpuz Tohumu Yuttuğumuzda Mideye Yerleşir: Karpuz tohumları yuttuğumuzda çoğu zaman sindirim sistemimiz tarafından sindirilir ve çıkartılır. Ancak büyük miktarda yutulduğunda veya diğer mide sorunları varsa, mideye yerleşebilirler.

5. Yüzme Yemekten Hemen Sonra Yapılamaz: Yüzme yemekten hemen sonra yapılabilecek güvenli bir etkinliktir. Ancak yemekten sonra hemen yüzmek mide kramplarına neden olabilir. Yaklaşık 30 dakika bekleyip sindirim süreci tamamlandığında yüzme yapılabilir.

6. Kuru Gözlerin Nedeni Çok Fazla Televizyon İzlemek: Televizyon izlemek kuru gözlere neden olmaz. Doğru oranda ara verilmediği için uzun süre bilgisayar veya televizyon izlemek veya okumak gözlerde kuruluk hissi yaratabilir.

7. Domatesin İçinde Bolca Demir Var: Domatesin içinde pek az demir vardır. Demir bakımından zengin gıdalar arasında, kırmızı et, tavuk, kuru fasulye ve ıspanak gibi yiyecekler vardır.
 

Özgen

Emektar Üye
Kayıtlı Kullanıcı
14 Mar 2023
244
6,857
93

İtibar Puanı:

1. Sadece %10’umuz beynimizi kullanırız.

Bu inanış tamamen yanlıştır. Beynimizin tüm kapasitesini kullandığımızı gösteren pek çok araştırma yapılmıştır. Beynimiz sürekli olarak kendini geliştirerek, yeni bağlantılar kurarak ve bilgiyi işleyerek kendini yeniler. Dolayısıyla beynimizin %10’undan fazlasını kullanıyoruz.

2. Ay ışığı güneş ışığından farklı değildir.

Ay ışığı, Güneş ışığından tamamen farklı bir ışıktır. Ay, Güneş ışığını yansıtarak aydınlanır ve bu nedenle daha kısadalgasız dalgalara sahip olan bir ışık yayar. Güneş ışığı, tam spektrumlu ışık olduğu için daha uzun dalga boylarına sahiptir ve ışığın daha fazla kısmını oluşturur.

3. Kırık camı gazeteye sarmak, kırık cam parçalarını toplamak için en iyi yöntemdir.

Bu inanış da yanıltıcıdır. Kırık cam, elle toplanması oldukça tehlikeli olan keskin parçalar içerir. Bu nedenle, kırık camı toplamak için eldiven giyilmesi çok önemlidir. Kırık camın toplanması için kullanılması önerilen en iyi yöntem, özel bir süpürge ya da vakum makinesi kullanmaktır.

4. Dünya’nın etrafındaki atmosfer, bizim için güneş ışınlarını engeller.

Atmosferimiz, Güneş ışınlarının bir kısmını emerek ve dağıtarak, Dünya’nın yüzeyine daha az zararlı ışık ulaşmasını sağlar. Ancak atmosfer, tamamen güneş ışınlarını engellemez. Yine de, atmosferimiz, dünya üzerindeki yaşam için oldukça önemlidir.

5. Öksürük şurubu öksürüğü durdurur.

Öksürük şurupları, öksürüğü tam olarak durdurmak yerine öksürüğü azaltmaya yardımcı olur. Öksürük şurubu, öksürüğe neden olan şeyin tedavisine yardımcı olmadığı için sadece semptomatik bir hafifletici olarak kullanılmalıdır. Bunun yerine, öksürük şikayetleri olan bir hastanın altta yatan nedeni bulunarak tedavisi yapılmalıdır.
 

Zayiçe

Emektar Üye
Kayıtlı Kullanıcı
14 Mar 2023
48
1,427
83

İtibar Puanı:

1. Yılanların kulakları olmadığı: Yılanların kulakları insanlarda olduğu gibi dışarıdan görünmese de iç kısımda bulunur ve duyma işlevi görür.

2. Kırmızı biberin mideye zarar vermesi: Kırmızı biber, aşırı tüketildiğinde mide yanması gibi belirtilere neden olabilir ancak doğru kullanıldığında mideye zarar vermez.

3. Tüm tavuklar kanat çırpabilir: Bazı tavuk cinsleri kanat çırpmada diğerlerine göre daha iyi değillerdir.

4. Atların sadece ot yediği: Atların diyetleri sadece otlardan oluşmaz, bazı yüksek performanslı atlar yulaf veya mısır gibi tahıllar da yiyebilir.

5. Kara delikler her şeyi yutar: Kara delikler yalnızca yakınına gelen gaz ve tozları emerler, ama yakındaki yıldızlar gibi nesneleri yok etmezler.

6. Ay tutulduğunda hamile kadınlara zarar verir: Ay tutulması, hamile kadınların ya da bebeklerinin sağlığına zarar vermez.

7. İnsanlar yılanların koku alma duyusuyla çekinirler: Yılanların koku alma duyusu da çok güçlü olsa da, insanların yılanlardan korkmasının sebebi diğer şeylerdir.

8. Kediler sürekli süt içer: Kediler, yalnızca süt beslenmesinin tamamlayıcı bir parçasıdır, fakat büyük miktarda süt tüketmeleri karın ağrısı ve İshal gibi sağlık sorunlarına neden olabilir.

9. Timsahlar suda sadece gözleriyle görürler: Timsahlar, suda boyunun altındaki nesneleri görebilmek için vücutlarının altında yer alan sinir hücrelerini kullanırlar.

10. Yıldızlar düştüğünde dilek tutulur: Yıldızların “düştüğü” gök olayları, aslında gök taşı adı verilen gökcisimlerinin atmosfere girerken oluşan ışımalarıdır.
 

Zeren

Emektar Üye
Kayıtlı Kullanıcı
14 Mar 2023
68
1,919
83

İtibar Puanı:

1. "Kahvaltı günün en önemli öğünüdür" doğru değil. Birçok kişi kahvaltı yapmadan da sağlıklı bir yaşam sürdürebilir. Önemli olan düzenli ve dengeli bir beslenme düzeni oluşturmaktır.

2. "Omega-3 yağ asitleri sadece balıkta bulunur" doğru değil. Omega-3 yağ asitleri farklı besinlerde de bulunabilirler; örneğin keten tohumu, ceviz, soya fasulyesi, chia tohumu gibi bitkisel kaynaklar da zengin bir omega-3 kaynağıdır.

3. "Sadece spor salonunda egzersiz yapmak kilo vermek için yeterlidir" doğru değil. Egzersiz yapmak önemli olsa da, düzenli olarak egzersiz yapmak yeterli değildir. Aynı zamanda sağlıklı bir beslenme düzeni oluşturmak da kilo vermek için anahtar unsurlardan biridir.

4. "Eşit miktarda su içmek herkes için yeterlidir" doğru değil. Neyin yeterli olduğu kişiden kişiye değişebilir. Herkesin farklı bir metabolizması ve aktivite seviyesi olduğu için, su tüketim ihtiyacı da farklılık gösterir.

5. "Saçların daha çabuk ve kalın uzaması için saçlar sık sık kesilmelidir" doğru değil. Saç kesmek, saçın uzama hızını etkilemez. Saçın uzamasını etkileyen faktörler genetik, beslenme, yaşam tarzı ve çevresel faktörler gibi çeşitli faktörlerdir.
 

Öner

Emektar Üye
Kayıtlı Kullanıcı
14 Mar 2023
59
1,706
83

İtibar Puanı:

1. Yumurtanın sadece sarısı mı protein açısından zengin? - Yanlış. Yumurtanın akı da protein yönünden oldukça zengindir.

2. Sarımsak direnci artırır mı? - Yanlış. Sarımsak, bağışıklık sistemini güçlendirmeye yardımcı olabilir, ancak direnci artırmaz.

3. Vitaminler enerji verir mi? - Yanlış. Vitaminler enerji sağlamazlar, sadece metabolizmanın etkili bir şekilde çalışması için gerekli olan unsurları sağlarlar.

4. Kışın soğukta saçlarımız ıslakken dışarı çıkarsak hasta olur muyuz? - Yanlış. Soğuk havada ıslak saçla dışarı çıkmak, hastalanma riskini artırmaz ancak soğuk algınlığına yatkın biriyseniz semptomların ortaya çıkmasına neden olabilir.

5. Her gün saçlarımızı yıkamak zararlı mıdır? - Yanlış. Saçların her gün yıkanması, saçlarınızın türüne ve yapısına bağlı olarak zararlı olmayacaktır. Ancak her gün yıkamak, bazı kişilerde saç derisinde kuruluğa neden olabilir.

6. Suya aç karnına mı yoksa tok karnına mı içmeliyiz? - Yanlış. Su, yemeklerden 30 dakika önce ya da sonra içilebilir. Aç ya da tok karnına su içmek, sağlığa zararlı değildir.

7. Koffeein uyku düzenini bozar mı? - Yanlış. Kafein, uyku düzenini bozmak için kullanılabilecek güçlü bir uyarıcıdır. Ancak herkes farklı tepki verebilir, bu nedenle kafein tüketiminde sınır belirlemek önemlidir.

8. Sakız yutarsak mideye yapışır mı? - Yanlış. Sakız yutmak, mideye yapışmaz. Ancak sakız tüketmek, midede gaz birikimine ve güçlü bir açlık hissine neden olabilir.

9. Limonun tek seferde tüm vücudumuza vitamin sağlayabilir mi? - Yanlış. Limon, tüm vücuda yeterli miktarda vitamin sağlamaz. Ancak C vitamini yönünden zengin olduğu için, günlük C vitamini ihtiyacının bir kısmını karşılayabilir.

10. Elma diş beyazlatır mı? - Yanlış. Elma, diş beyazlatmaya yardımcı olmaz. Ancak dişlerinizin temizliğine yardımcı olabilir ve ağız sağlığını korumak için faydalıdır.
 

Ahter

Emektar Üye
Kayıtlı Kullanıcı
14 Mar 2023
40
1,146
83

İtibar Puanı:

1. Domuzların pis olması: Domuzlar aslında oldukça temiz hayvanlardır ve kendilerini düzenli olarak temizlerler. Ancak, insanlar domuzların kanı ve eti ile bazı hastalıkların yayılabileceği endişesiyle onları pis olarak değerlendiriyorlar.

2. Zeytinyağı kızartmanın sağlıklı bir yöntemi değildir: Zeytinyağı yüksek ısıya dayanabilen bir yağdır ve kızartmada kullanılabilir. Ancak, yanlış kullanımı ve yüksek sıcaklıkta kullanımı yanık bir lezzete sebep olabilir ve sağlığa zararlı olabilir.

3. Şekerin her türü aynıdır: Şekerler farklı türleri ve kaynaklarına göre farklı bir etki gösterirler. Doğal kaynaklardan elde edilen şekerler (örneğin meyvelerden elde edilen şeker) vücudumuz için daha sağlıklıdır ve rafine edilmiş şekerlerden daha az zararlıdır.

4. YaĞli yiyeceklerin tümü zararlıdır: Bazı yağlar omega 3 yağ asitleri gibi vücut için yararlı olan yağ asitlerine sahiptir ve sağlıklı vücut fonksiyonları için gereklidirler. Önemli olan, yağ tüketiminde dengeli ve doğru bir yaklaşım sergilemektir.

5. Ekmek kilo yapar: Ekmek, dengeli bir diyetin bir parçası olabilir ve kilo aldırıcı özelliklere sahip değildir. Ancak, işlenmiş beyaz unlardan yapılan ekmekler yerine, tam tahıllı ekmekler tercih edilmelidir.

6. Yumurta kolestrol seviyesini arttırır: Yumurtalar sağlıklı bir protein kaynağıdır ve kolestrol seviyelerini yükseltmediği kanıtlanmıştır. Ancak, aşırı tüketimi önerilmez.

7. Suyun hemen ardından yemek yenmemeli: Suyu yemekten önce veya yemek sırasında içmek, sindiriminizi kolaylaştırmaya yardımcı olabilir. Ancak aşırı miktarda su içmek, yemeği sulandırabilir ve sindirimi zorlaştırabilir.

8. Dondurma soğuk algınlığına neden olur: Soğuk algınlığı virüslerin neden olduğu bir hastalıktır ve dondurma gibi soğuk yiyeceklerin neden olduğu bir hastalık değildir.

9. Saçlar düzenli olarak kesilmelidir: Saçın sağlıklı kalması için düzenli kesimler gerekli değildir. Ancak, saçın düzenli bakımı ve doğru beslenme önemlidir.

10. El yıkamak sadece hastalıkları önler: El yıkama sadece hastalıkların yayılmasını önlemez, aynı zamanda genel hijyen için gereklidir ve sağlığın korunmasına yardımcı olur.
 

Ahter

Emektar Üye
Kayıtlı Kullanıcı
14 Mar 2023
40
1,146
83

İtibar Puanı:

1. Kırmızı biberin mideye zarar verdiği
Bu tamamen yanlış bir inanıştır. Kırmızı biberin içindeki kapsaisin maddesi, mideye zarar vermez. Aksine, mide asidini dengeleyerek sindirimi kolaylaştırır ve metabolizmayı hızlandırır.

2. Yumurta sarısının kolesterol içerdiği için zararlı olduğu
Yumurta sarısı, doğal ve sağlıklı bir besindir. İçindeki kolesterol miktarı, uzun yıllar boyunca büyük bir tartışma konusu oldu. Ancak son araştırmalar, düzenli tüketiminde kalp krizi riskini artırmadığını gösteriyor.

3. Diş fırçalarken ağzımızı çalkalamalıyız
Aslında, diş fırçalarken ağzımızı çalkalamak, diş fırçalamanın etkisini azaltabilir. Fırçalama sırasında kullanılan diş macunu ve hijyenik ağız gargaraları, dişlerin temizliğine yardımcı olur. Ağzımızı çalkalamak ise bu ürünleri, ağızdan çıkarmamıza neden olabilir.

4. El yıkayarak bağışıklık sistemi güçlenir
El yıkama, hijyenik bir uygulama olsa da bağışıklık sistemimizi doğrudan etkilemez. Bağışıklık sistemimizin güçlü kalması için, dengeli beslenme, yeterli uyku ve düzenli egzersiz yapmak gereklidir.

5. Akşam yemeği yememek kilo vermeye yardımcı olur
Akşam yemeği yememek, kilo kaybı için doğru bir yöntem değildir. Aslında, yemek öğünlerini atlamak metabolizmayı yavaşlatır ve vücutta yağ depolanmasına neden olabilir. Sağlıklı bir diyet planı, tüm öğünleri dengeli bir şekilde içermelidir.
 

Andrewcot

Emektar Üye
Kayıtlı Kullanıcı
24 Ocak 2023
31
921
83

İtibar Puanı:

1. İnsan beyninin sadece %10'unu kullanması

Bu bir efsanedir. Beyin her zaman tam kapasitesinde çalışır ve her bölgesi önemlidir.

2. Bir yıl içinde yedi ölümcül yılan ısırığı

Bu da yanlış bir inanıştır. Her yıl yüzlerce insan yılan ısırığından ölür, ancak bu sayı yedi değil.

3. Yumurta sarısının kolesterole neden olduğu

Yumurta sarısı, eski zamanlarda kolesterole neden olduğu düşünülse de, son araştırmalar bunun tam olarak doğru olmadığını göstermiştir. Aksine, tavuk yumurtası sağlıklı bir besin kaynağıdır.

4. Kertenkele kuyruklarının tekrar büyüyebileceği

Bu sıklıkla çocukluğumuzda duyduğumuz bir şeydir, ancak gerçekte kertenkelelerin kuyrukları bir kere koptuğunda tekrar büyüyemez.

5. Dondurma, soğuk algınlığına neden olabilir

Soğuk algınlığı virüsleri, soğuğa bağlı olarak değil, insanlar arasında yayılan bir virüs nedeniyle bulaşır. Dondurma gibi soğuk gıdalar soğuk algınlığına neden olmaz.
 

Fırat

Emektar Üye
Kayıtlı Kullanıcı
4 Şub 2023
167
5,415
93

İtibar Puanı:

1. Sarımsağın soğuk algınlığına iyi geldiği yanlış bir inançtır. Aslında sarımsak, soğuk algınlığına karşı hiçbir etkisi olmayan bir besindir.

2. Yumurtanın sadece beyazı besleyicidir, sarısı zararlıdır gibi bir düşünce de yanlıştır. Yumurtanın tamamı besleyicidir ve sarısı da sağlıklı yağlar ve proteinler içerir.

3. Araba camlarını açarak hava akışını arttırmak yakıt tasarrufu sağlar gibi bir inanç da yanlıştır. Hava akışını arttırmak aracın aerodinamiğini bozar ve daha fazla yakıt tüketimine neden olur.

4. Su kaynatmak için tuz eklemenin kaynama süresini azaltacağı bilgisi de yanlıştır. Tuzlu suyun kaynama noktası daha yüksek olduğu için, suyun kaynaması daha uzun sürer.

5. Kahvenin susuzluğu artırdığına dair bir inanç vardır fakat bu yanlıştır. Kahve, vücudun su ihtiyacını karşılamaz ve susuzluğu arttırmaz. Tam tersine, kahve tüketimi vücudun su kaybetmesine neden olabilir.
 

Doğru

Emektar Üye
Kayıtlı Kullanıcı
5 Nis 2023
67
2,119
83

İtibar Puanı:

Bazı yaygın inanışlar doğru kabul edilse de, aslında yanlış olabilir. İşte, doğru bildiğimiz yanlışlar:

1. "Her insan sadece 10% kapasitesini kullanır." Bu yanlış bir inanıştır. Beynimiz, tüm potansiyelini kullanır ve hiçbir zaman sadece belirli bir bölümünü kullanmaz.

2. "Sıcak su donmayı hızlandırır." Aslında, sıcak su soğuk sudan daha uzun sürede donar. Bu, suyun daha yavaş soğuyarak buz kristallerinin daha büyük ve daha kolay oluşmasını sağladığı için böyledir.

3. "Eskiden insanlar daha az yaşardı." Bu doğru değil. Önceden insanların yaşam süresi kısaydı, çünkü daha az tıbbi yardım ve hijyen vardı. Ancak, modern tıp ve yaşam koşulları sayesinde insan ömrü artmaktadır.

4. "Yeni doğan bebekler tamamen beyazdır." Bebekler genellikle doğduklarında pembe veya kırmızı tonlardadır ve birkaç gün içinde ten renkleri açılır.

5. "Maymunlar insandan evrimleşti." İnsanlar ve maymunlar, aynı atadan evrimleştiler ve farklı evrimsel yollardan ayrıldılar. Yani, maymunlar insanlardan evrimleşmedi.

6. "Akşam yemeği yemek kilo aldırır." Yemeğin zamanı kilo almayla ilgili değildir, alınan kalori miktarı ile ilgilidir. Çok fazla kalori alındığında, kilo alınır.

Bu doğru olduğunu düşündüğümüz yanlışların çoğu yanlış anlamalara veya eski inanışlara dayanır. Ancak, bilgi ve araştırmalar geliştikçe, yanlış anlaşılmalar düzeltilebilir.
 

TarzKuaför

Bronz Üye
Kayıtlı Kullanıcı
8 Haz 2023
33
78
18

İtibar Puanı:

1. Bir işte başarılı olmak için sadece zeka ve yetenek önemlidir.
2. İyi bir lider olmak için sert ve otoriter olmak gerekir.
3. Sağlıklı beslenmek sadece kilo vermek için önemlidir.
4. Başarılı bir yaşamın temel ölçüsü maddi zenginlik ve statüdür.
5. İş hayatında her zaman daha fazla çalışmak daha fazla başarı getirir.
6. İyi bir ilişki için benzer ilgi ve hobiler gereklidir.
7. Başkalarından farklı düşünen insanlar yanlış düşünüyorlardır.
8. Başkalarına yardım etmek sadece kendimize zarar verir.
9. Duygusal zeka, akıl ve mantık kadar önemli değildir.
10. Yaşlanınca yeni şeyler öğrenmek zordur veya imkansızdır.
 
Geri
Üst Alt