3D Max Eğitim Videoları ve Kurs Önerileri

Paylaşımı Faydalı Buldunuz mu?

• Evet

Oy: 33 100.0%
  • Hayır

Oy: 0 0.0%

• Kullanılan toplam oy
    33

ErSan.Net 

ErSan KaRaVeLioĞLu
Yönetici
❤️ AskPartisi.Com ❤️
21 Haz 2019
38,460
1,992,737
113
41
Yumurtalık/Adana

İtibar Puanı:

3D Max Eğitim Videoları ve Kurs Önerileri​

3D Max, profesyonel düzeyde 3D modelleme, animasyon ve render işlemleri için kullanılan güçlü bir yazılımdır. Bu yazılımı etkili bir şekilde kullanmayı öğrenmek için kaliteli eğitim materyallerine ve kurslara ihtiyaç vardır. Bu makalede, 3D Max eğitim videoları ve kurs önerilerini detaylı bir şekilde ele alacağız.

1. Online Eğitim Platformları​

Online eğitim platformları, 3D Max'i öğrenmek için çeşitli kurslar sunar. Bu platformlar, genellikle uzman eğitmenler tarafından hazırlanan video dersleri ve pratik alıştırmaları içerir.

• Udemy: Udemy, geniş bir 3D Max kurs yelpazesine sahiptir. Başlangıç seviyesinden ileri düzeye kadar çeşitli konuları kapsayan kurslar bulabilirsiniz. Popüler kurslardan bazıları:
    • 3ds Max Mastery in 7 Hours: Project Based Intro for Beginners: Başlangıç seviyesindeki kullanıcılar için temel bilgileri içeren kapsamlı bir kurs.
    • 3ds Max + V-Ray: Complete 3D Photorealistic Rendering Course: İleri düzey kullanıcılar için V-Ray ile fotogerçekçi render tekniklerini öğretir.
  • Coursera: Coursera, ünlü üniversiteler ve eğitim kurumları tarafından hazırlanan kursları sunar. Autodesk'in resmi kursları da burada bulunabilir.
    • 3D Modelleme ve Animasyon (University of London): 3D modelleme ve animasyonun temel prensiplerini öğretir.
  • LinkedIn Learning (Lynda): LinkedIn Learning, profesyonel düzeyde 3D Max kursları sunar. Özellikle iş dünyasında kullanımı yaygın olan teknikleri kapsar.
    • 3ds Max Essential Training: 3D Max'in temel özelliklerini ve araçlarını öğretir.
    • Advanced 3ds Max Techniques: İleri düzey kullanıcılar için teknikler ve ipuçları sağlar.

2. Ücretsiz Eğitim Kaynakları​

Bazı ücretsiz kaynaklar, 3D Max'i öğrenmek için harika başlangıç noktalarıdır. YouTube ve diğer video platformlarında birçok ücretsiz eğitim videosu bulabilirsiniz.

• YouTube: YouTube, 3D Max eğitim videoları için geniş bir kaynak sunar. Ücretsiz eğitim videoları, temel bilgilerden ileri düzey tekniklere kadar geniş bir yelpazeyi kapsar.
    • Autodesk 3ds Max Learning Channel: Autodesk'in resmi YouTube kanalı, yazılımın temel ve ileri düzey kullanımını öğretir.
    • Arrimus 3D: 3D modelleme ve poligonal modelleme tekniklerine odaklanan kapsamlı eğitim videoları sunar.
  • Blender Guru: Blender Guru, Blender odaklı bir eğitim platformu olmasına rağmen, genel 3D modelleme teknikleri ve ipuçları 3D Max kullanıcıları için de faydalı olabilir.
  • 3D Total: 3D Total, ücretsiz makaleler ve eğitim materyalleri sunar. Bu kaynaklar, modelleme, animasyon ve render gibi konuları kapsar.

3. Kitaplar ve Yazılı Kaynaklar​

Kitaplar ve yazılı kaynaklar, 3D Max'i derinlemesine öğrenmek için mükemmel bir yöntemdir. Bu kaynaklar, adım adım kılavuzlar, ipuçları ve teknik bilgiler içerir.

• Autodesk 3ds Max 2021 Fundamentals: Bu kitap, 3D Max'in temel kavramlarını ve araçlarını öğrenmek isteyenler için harika bir başlangıç noktasıdır.
  • Mastering Autodesk 3ds Max 2021: İleri düzey kullanıcılar için kapsamlı bir kılavuz sunar. Modelleme, animasyon ve render tekniklerine derinlemesine bakış sağlar.
  • 3ds Max Projects: A Detailed Guide to Modeling, Texturing, Rigging, Animation and Lighting: Bu kitap, pratik projeler aracılığıyla 3D Max'in tüm yönlerini öğretir.

4. Profesyonel Eğitim ve Sertifika Programları​

Profesyonel eğitim programları ve sertifika kursları, 3D Max'i profesyonel düzeyde kullanmayı öğrenmek isteyenler için idealdir. Bu programlar, genellikle daha yoğun ve yapılandırılmış bir eğitim süreci sunar.

• Autodesk Certified Professional: 3ds Max: Autodesk tarafından sunulan bu sertifika programı, 3D Max'te yetkinlik kazanmak isteyen profesyoneller için idealdir. Sınavı geçmek, yetkinliğinizi belgeleyen bir sertifika ile ödüllendirilmenizi sağlar.
  • Gnomon School of Visual Effects: Gnomon, 3D modelleme ve animasyon konularında dünya çapında ünlü bir okuldur. Geniş kapsamlı kurslar ve atölye çalışmaları sunar.
  • CG Spectrum: CG Spectrum, online olarak profesyonel düzeyde eğitim sunar. 3D modelleme, animasyon ve VFX gibi konuları kapsayan kurslar mevcuttur.

5. Topluluklar ve Forumlar​

3D Max öğrenirken topluluklar ve forumlar, sorularınızı sormak ve diğer kullanıcılarla etkileşimde bulunmak için harika kaynaklardır.

• CGSociety: CGSociety, 3D sanatçılar için geniş bir topluluktur. Forumlar, galeri ve eğitim kaynakları sunar.
  • Polycount: Polycount, oyun geliştirme ve 3D modelleme konularında uzmanlaşmış bir topluluktur. Forumlar ve kullanıcı galerileri ile bilgi paylaşımı sağlar.
  • Reddit (r/3dsmax): Reddit'in 3ds Max subreddit'i, sorular sormak ve deneyimlerinizi paylaşmak için aktif bir topluluktur.

Sonuç​

3D Max'i öğrenmek için birçok farklı kaynak ve eğitim materyali mevcuttur. Online eğitim platformları, ücretsiz video kaynakları, kitaplar ve profesyonel eğitim programları, bu süreçte size yardımcı olabilir. Topluluklar ve forumlar ise öğrenme sürecinizi destekleyerek sorularınıza yanıt bulmanızı sağlar. Düzenli pratik yaparak ve bu kaynaklardan yararlanarak, 3D Max'te yetkinlik kazanabilirsiniz.