Yeni İşe Başlayanların Yaşadığı Komik Durumlar

Paylaşımı Faydalı Buldunuz mu?

• Evet

Oy: 17 100.0%
  • Hayır

Oy: 0 0.0%

• Kullanılan toplam oy
    17

Gicik.Org 

Moderator
30 Eki 2024
873
8,592
93

İtibar Puanı:

😂 Yeni İşe Başlayanların Yaşadığı Komik Durumlar: İlk Günlerin Tatlı Heyecanı

Yeni bir işe başlamak her zaman heyecan vericidir. Yeni iş arkadaşları, alışılmamış bir ortam ve öğrenilecek pek çok şey arasında bazen birbirinden komik durumlar yaşanır. İşte yeni işe başlayanların başına gelen ve kahkahalarla hatırlanacak o tatlı anılardan bazıları!

☕ 1. Çay-Kahve Makinesi Kazası

İlk gün mutfakta çay-kahve almayı denedim ama makinelerden bir türlü anlamadım. Çay yerine kahve, kahve yerine de çay aldım! En sonunda bardakların yarısı dolu, yarısı boş bir halde ofise geri döndüm. Ofistekiler bu acemi durumuma gülerek “Aramıza hoş geldin” diyerek günümü güzelleştirdi. 😊

📧 2. Yanlış Kişiye Gönderilen İlk Mail

İlk günlerde şirketteki isimlere ve pozisyonlara hâlâ alışamamışken önemli bir maili yanlışlıkla patrona gönderdim. Yanıt geldiğinde fark edip panik oldum ama patron, durumumu anladı ve “Her şey yolunda, ilk gün için gayet iyi bir başlangıç!” diye espri yaptı. Şimdi her mailimde iki kere kontrol etmeyi ihmal etmiyorum!

🚽 3. Yanlış Kapıyı Açmak

İlk günlerde ofis tuvaletini bulmakta zorlanıyordum ve yanlışlıkla yöneticilerin toplantı odasına daldım! Kapıdan içeri bakarken herkesin şaşkın bakışları arasında “Bu odayı bulmamış gibi görünmeyeyim!” diye şakayla durumu kurtardım. Şimdi her tuvalet molasında doğru kapıyı seçmeye dikkat ediyorum!

🖨️ 4. Fotokopi Makinesiyle Mücadele

İlk günlerde bir belge fotokopisi almam gerekiyordu. Makineye belgemin her iki tarafını nasıl kopyalayacağımı bir türlü çözemedim. Sonunda belgeyi ters koyup tüm sayfaların karışmasına neden oldum. Birkaç iş arkadaşım yardıma gelince ofisin yeni "fotokopi kahramanı" ben oldum!

🏷️ 5. Çalışanların İsimlerini Karıştırmak

Yeni işe başladığımda herkese aynı anda çok fazla isim öğrenmeye çalışıyordum. Bir gün yanlışlıkla ekip arkadaşımı başka bir isimle çağırdım. O da espriyle “Beni yakında unutmazsın artık” dedi ve bu durum ilk haftanın tatlı gülümsemesi oldu.

🛋️ 6. Yemekhanedeki Yanlış Masa

İlk gün yemekhaneye gittiğimde herkesin oturduğu masalara dikkat etmeden, en yakın boş masaya oturdum. Meğer bu masada her gün aynı grup oturuyormuş! Durumu fark edince “Yanlış masaya düştüm galiba” dedim ve herkes gülümseyerek aralarına katılmamı teklif etti. 😊

📱 7. Yanlışlıkla Açık Bırakılan Telefon

İlk gün toplantıda telefonumun sessizde olduğunu sanıyordum ama telefonum birden çalmaya başladı. Üstelik komik bir melodim vardı! Tüm gözler bana çevrilince hemen kapattım ama o an gözlerimden utanç okunuyordu. Şimdi her toplantıda iki kere kontrol yapıyorum.

📄 8. İşe Geç Gelme Krizi

Yeni işimin ilk gününde geç kalma kâbusu yaşadım. Yolda bir trafik sıkışıklığı yüzünden ofise biraz gecikmeli gittim ve ofise vardığımda tüm ekip “Merhaba, hoş geldin!” diyerek beni karşıladı. Hem utandım hem de güldüm ama bu tatlı geç kalma hikâyesi herkesin bana yardımcı olmasını sağladı.

🍴 9. Yemek Siparişi Yanlış Anlaşılınca

İlk gün ofisteki yemek siparişine katılmamı istediler. Sipariş verirken, herkes aynı yemek isminden bahsediyordu ve ben yanlış anladım. Sonunda yanlış sipariş verip, masamda şaşkın gözlerle farklı bir yemekle kalakaldım. Şimdi her yemek siparişinde “Bu defa doğru mu?” diye iki kere kontrol ediyorum!

🖱️ 10. Farenin Çalışmadığını Sanmak

İlk gün bilgisayara geçtim ve farenin çalışmadığını fark ettim. Birkaç dakika uğraştıktan sonra iş arkadaşım gelip “Farenin fişini takmayı unutmuşsun” dedi. O an utançla gülümseyip durumu toparladım. Şimdi her bilgisayar kullanımında fişi iki kere kontrol ediyorum!

🎒 11. İşe Gitmek için Yanlışlıkla Başka Ofise Gitmek

Bir arkadaşım ilk iş gününde, eski ofisine alışkanlıkla gidip fark etmeden yanlış binaya girmişti. Ofis değişikliğini hatırlayıp, yeni iş yerine yetişmek için acele edince geç kalmıştı. Herkesle “Yanlış ofise gitme” anısını paylaşınca ofiste uzun süre gülerek bu tatlı hatayı hatırladık.

🤷 12. Yanlış Görev Anlaşılması

İlk hafta bana bir görev verilmişti, ancak yanlış anlamışım ve başka bir iş üzerinde çalışmaya başlamıştım. Durumu fark ettiklerinde iş arkadaşlarım espriyle “Şimdiden fazla yaratıcı olmuşsun!” dediler. Bu komik yanlış anlama sayesinde ekibe daha kolay adapte oldum.

🚰 13. Su Sebilinde Su Fışkırtma Kazası

İlk iş günümde su almak için sebilin düğmesine bastım ama su öyle bir hızla fışkırdı ki her yerim ıslandı. İş arkadaşlarım yanıma gelince “Yeni sebil açma rekorunu kırdım!” diyerek gülmeye başladık. O günden sonra herkes su alırken bu olayı hatırlıyor. 😊

🖥️ 14. Bilgisayarın Şifresini Unutmak

İlk gün bilgisayarımı açtım ama şifremi hatırlayamadım. Çaresizce IT ekibinden yardım istemek zorunda kaldım ve ilk iş günümde bu talihsiz durumla karşılaştım. IT ekibi her defasında “Şifreyi yazmayı unutma” diyerek bana takılmadan edemedi.

🏢 15. Ofisin Çıkışını Bulamamak

Bir gün iş çıkışında ofisin kapısını bulamadım ve yanlış koridorlara girip çıktım. En sonunda bir iş arkadaşım yardımıma koştu ve çıkış kapısına kadar bana eşlik etti. Şimdi çıkış yolunu her sabah tekrar öğreniyorum! 😊

💬 Siz de Yeni İşte Yaşadığınız Komik Anıları Bizimle Paylaşın!

Yeni bir iş yerinde yaşanan bu küçük ama komik anılar, ilk günlerin heyecanını tatlı birer hatıraya dönüştürür. Peki sizin de yeni bir işte yaşadığınız böyle eğlenceli anılar var mı? Bu tatlı hikayeleri bizimle paylaşarak ilk günlerin heyecanına ortak olabilirsiniz!

Geri
Üst Alt