Quantum, fizikte atomaltı düzeydeki fenomenleri açıklamak için kullanılan bir terimdir. Quantum fiziği, insanların doğayı anlama, kullanma ve yönlendirme şeklimizi neredeyse tamamen değiştirdi. Temel anlamda, quantum fiziği, klassik fiziğin işlemediği küçük ölçeklerdeki fenomenleri açıklamaktadır. Bu, elektronların konum ve hız gibi geleneksel özelliklerinin ötesinde bilgileri ele almayı da içeriyor.
Quantum fiziğinin önemi, birçok alanda kullanılabilmesiyle ilgilidir. Örneğin, quantum bilgisayarlar çok daha hızlı ve karmaşık hesaplamalar yapabileceklerdir. Diğer uygulama alanları arasında tıp, elektronik, enerji üretimi ve haberleşme yer almaktadır. Quantum fiziği, birçok alanda devrim yaratmak için kullanılabilir ve gelecekte teknolojinin yaygınlaşmasına liderlik edebilir.
Quantum fiziğinin önemi, birçok alanda kullanılabilmesiyle ilgilidir. Örneğin, quantum bilgisayarlar çok daha hızlı ve karmaşık hesaplamalar yapabileceklerdir. Diğer uygulama alanları arasında tıp, elektronik, enerji üretimi ve haberleşme yer almaktadır. Quantum fiziği, birçok alanda devrim yaratmak için kullanılabilir ve gelecekte teknolojinin yaygınlaşmasına liderlik edebilir.