Dekorasyon Fikirleri Ofis temizliği nasıl yapılmalıdır ?

Paylaşımı Faydalı Buldunuz mu?

  • Evet

    Oy: 220 100.0%
  • Hayır

    Oy: 0 0.0%

  • Kullanılan toplam oy
    220

Talha 

Talha Kerem Yılmaz
Moderator
23 Haz 2019
706
134,430
93
Cologne/Adana

İtibar Puanı:

Ofis temizliği nasıl yapılmalıdır ?
Ofis temizliği nasıl yapılmadır? ile ilgili merak edilen konuları sizler için derledik, bu paylaşımımız da ofis temizliği nasıl yapılacağını öğrenecek ve ofisinizi hijyen standartlarının üstünde temizlemeyi öğreneceksiniz. Ofis temizliğine önem verelim.
Ofis-temizligi-nasil-yapilir.jpg


OFİS TEMİZLİĞİ NASIL YAPILIR ?
İşyerlerimizde günlük olarak çok vakit geçirdiğimiz için özellikle çalıştığımız yerlerin temiz ve hijyenik olması sağlığımız açısından çok önemli.
Ofisinizi daha güzel temizlemek için size 6 maddede daha temiz ofis temizliği nasıl yapılır onu anlatacağız.
6 ADIMDA OFİS TEMİZLİĞİ
1.adım : Çöp kutuların ve Sigara küllüklerin temizlenmesi
Küllükler boşaltılırken içindeki kirin kenara saçılmaması için boşaltırken etrafını örtmek gerekir. Boşaltmadan önce içersinde hala yanmakta olan sigaranın olup olmamasına dikkat edilmelidir.
Çöp kovası boşaltılırken; Çöp poşetinin Yırtık, ıslak veya kokuyor olmaması lazım. Ayrıyeten
Islak çöp çıkan bölümlerde çöp poşetlerinin günlük olarak değiştirilmesi gerekir. Diğer yerlerde ise ihtiyaça göre hareket edilmelidir.
2.adım : 0,2m ile 2m arası mesafe olan yerlerin temizliği
Bu yerlerde süpürgelin üstünden başladığı yerden elimizin yettiği yere kadar bez ile tozu alınır.(Tablo,pano,seperatör vb.) gibi diğer yerler için Ayrı bir bez kullanılmalıdır.
3.adım : Telefon ve masaüstü cihazların temizlenmesi
Telefonla konuşurken hem temas hemde nefes aldığımız için özelliklede telefon temizliği çok önemli. Bu yüzden yazımızda telefon temizliğini ayrı bir maddede belirttik. Sadece telefon temizliği için kullandığınız bir bez bulunmalı ve hergün yıkanılması gerekir. Masa üstünde bulunan tüm elektronik cihazlar bilgisayar,faks,hesap makinesi vb. cihazlar silinir. Bilgisayar ekranını silerken ıslak bez yerine kuru bir ile tozu alınmalıdır.
4.adım : Masa üstlerinin temizliği
Masa silme işlemi sağdan sola doğru yapılarak üstü silinir. Masa üstündeki eşyalar kaldırılır ve mas silinilir eşyaları geri koymadan önce eşyaların altları silinmelidir. Masanın üzerinde leke kalmamasına özen göstererek silinmeli. Eğer ıslak olarak silinecekse gerektiği durumlarda sildikten sonra leke kalmaması için kurutulur.
5.adım : Zemin temizliği
Zemin halı ve ofisde yürülmekte olan yerler ise vakumlanmalıdır. Vakulama yapılırken mobilya ve eşyaların arkası ve altlarının dikkatlice alınmalıdır. Vakumlama yapılırken halı atlanmaması gerkiyor halı temiz gözüksede içersinde illaki toz vardır. Sert zemin ise önce kuru paspas ile sonra ıslak paspas ile temizlenir.
6.adım : KONTROL

Tüm işler bittikten sonra herşeyin eksiksiz ve hatasız yapılabilmesi için kontrol yapılması lazım.Açık pencere,lamba ve temizlik malzemesi unutulmamalıdır.
 
Moderatör tarafında düzenlendi:

Selin

Emektar Üye
Platin Üye
Kayıtlı Kullanıcı
30 Haz 2019
343
109,777
93
Izmit

İtibar Puanı:

Bahar aylarının gelmesi ile birlikte temizlik çalışmaları da hızlandı. Özellikle evlerde ve ofislerde yapılması planlanan ince temizlik, tüm bir yılın birikimi olan lekelerden de kurtulmamızı sağlıyor.

Bahar temizliği planlamalarında dikkat edilmesi gereken birçok farklı nokta var. Ofis temizliği için yapılması gereken planlamalar, yaşam alanlarına kıyasla çok daha detaylı.

Bahar Temizliği Nedir?
Kış sezonunu kapatarak yaza hazırlanmamıza imkan veren bahar, yeni başlangıçların ve temiz sayfaların dönemidir. Sosyal hayatın renklendiği ve ısınan havanın etkisi ile enerji dolduğumuz bu döneme tertemiz girebilmek için bahar temizliği idealdir.

Kış süresince biriken kir ve tozdan kurtularak yaza temiz bir başlangıç yapmak için uygulanan bu temizlik, oldukça detaylı ve özenli şekilde tamamlanmalıdır. Düzenli yapılan temizlik uygulamalarından farklı olarak halıların yıkanması, döşemelerin ve rafların temizlenmesi gibi uygulamalar da bahar temizliğine dahildir.

Ofis temizliğinde genellikle uygulanan süpürme ve toz alma uygulamalarının yanı sıra halı kaplamaların yıkanması, koltuk ve sandalyelerin döşemelerinin temizlenmesi, dolap içlerinin ve rafların tozlarının alınması ve camların silinmesi de büyük temizliğin parçaları olarak gösterilebilir.


Bu denli kapsamlı uygulamaların doğru şekilde planlanması, güvenilir kişilere emin edilmesi ve gerekli malzemelerin temin edilmesi işin devamlılığını sağlamak için hayati önem taşır. Alınacak yanlış bir karar, ofis temizliğinin geç tamamlanmasına ya da çalışmaların aksamasına neden olabilir.

Ofis temizliği, ev temizliği ile kıyaslandığında çok daha kapsamlı ve detaylıdır. Bu nedenle planlama ve uygulama aşamasında dikkat edilmesi gereken birçok nokta vardır.

Temizlik planlanmasının yanlış yapılması, ofisinizin belirli bölümlerinin eskisinden de daha kirli hale gelmesine ya da çalışmalarınızın aksamasına neden olabilir.

Gürsan Ofis Mobilyaları, birbirinden çeşitli ve ergonomik büro mobilyası seçenekleri ile çalışanlara en iyi hizmeti vermeye hazır. Farklı ofis mobilyası seçenekleri için Gürsan Büro Mobilyaları web sitesini ziyaret edebilir, ürünlerimizi inceleyebilirsiniz.

Zamanlamanızı Doğru Yapın
Ofis temizliği için en önemli adım, doğru zamanlamanın belirlenmesidir. Kapsamlı bir temizlik uzun sürebilir, birkaç güne yayılması gerekebilir. Planlama aşamasında takvimi açarak resmi tatilleri incelemeye başlayabilirsiniz. Hafta sonu ile birleşen resmi tatiller, temizlik için ideal dönemlerdir.

Zamanlamanın bu derece önemli olmasının sebebi; temizlik personelinin rahatça ve özgürce çalışmasının sağlaması, ıslanan bölgelere çalışanların basması sonucunda oluşacak ekstra kirliliğin engellenmesi ve yıkanan kumaş yüzeylerin kurumasına izin verilmesini sağlayacak olmasıdır.


Temizliğin Kapsamını Belirleyin
Yıl içerisinde çoğunlukla üstün körü temizlik yapılan ofislerde zaman içerisinde biriken kirin ve tozun temizlenmesi oldukça uzun sürebilir. Ancak yakın zamanda detaylı temizlik yapıldıysa, bahar temizliğinizi daha kısıtlı tutmayı tercih edebilirsiniz.

Ofis temizliği için mutlaka tamamlanması gereken görevler; masa ve dolapların tozunun alınması, fayans ve kaplama yüzeylerin temizlenmesi, camların silinmesi ve ortak kullanım alanlarının dezenfekte edilmesi olarak gösterilebilir. Ofisinizin özelliklerine bağlı olarak halıların buhar ya da su ile yıkanması, koltuk ve sandalye döşemelerinin silinmesi, portmanto ve diğer sabit mobilyaların hareket ettirilerek arka kısımlarında biriken tozların temizlenmesi, varsa buzdolabı ve diğer mutfak aletlerinin temizlenmesi de bu listeye eklenebilir.

Temizliğinizin kapsamını belirlemek doğru zamanlama yapmanız ve doğru ekiple ilerlemeniz için oldukça önemlidir. Profesyonel temizlik hizmeti sunan birçok firma, aldıkları taleplerin kapsamına göre cihaz ve personel yönlendirmesi gerçekleştirir.

Temizlik Ekibinizi Doğru Seçin
Temizlik personelinin doğru seçilmesi, her alanda olduğu gibi ofis temizliğinde de hayati öneme sahiptir. Ofis içerisinde yer alan elektronik cihazların ve altyapıların hasar görme ihtimaline karşı profesyonel hizmet sunan şirketlerle ilerlemeyi tercih edebilirsiniz.


Dışarıdan alacağınız temizlik hizmetlerinde işin kapsamını belirtmek de oldukça önemlidir. Daha önce de belirttiğimiz gibi, pek çok firma personel ve ekipman seçimlerinde yapılacak işin boyutunu da hesaba katar. Halılarınızın yıkanmasını özellikle talep etmemeniz halinde, halı yıkama için kullanılan ekipman ofisinize getirilmeyebilir ve istediğiniz temizlik tamamlanamayabilir.

Mobilyaların hareket ettirilmesi için gereken kas gücü, temizlik ekibi hazırlanırken göz önüne alınır. İşin ne kadar hızlı tamamlanmasını talep ettiğiniz, belirlenecek ekibin büyüklüğünü etkiler. İş hayatının her noktasında olduğu gibi ofis temizliğinde de açık iletişim önemlidir.

İşletmenizin bahar temizliği için düzenli çalıştığınız temizlik personeli ile ilerlemeyi de tercih edebilirsiniz. Ofisinizi tanıyan ve işletmeniz hakkında bilgi sahibi olan kişiler, ihtiyacınız olan temizlik adımlarını belirleme konusunda da size yardımcı olabilir. Ancak oldukça kapsamlı bir temizlik listesi belirlemeniz, bireysel olarak hizmet veren personeller açısından zorlayıcı olabilir.

Çalışanlarınızı Bilgilendirin
Günün büyük kısmını geçirdiğimiz ofisler, çalışan pek çok kişi için ikinci bir ev işlevi görüyor. Özellikle saha görevlerinde bulunan kişilerin bakım ve güzellik malzemeleri gibi birkaç çift ayakkabısı da ofis dolaplarında yer alabiliyor.


Çalışanlarınızın kişisel eşyalarını korumak ve gizliliklerini korumak amacıyla ofis temizliği bilgisinin herkesle paylaşılması oldukça önemlidir. Maddi ya da manevi değeri yüksek eşyaların ofisten çıkartılmasını, işin devamı için gerekli olan bilgisayar ve diğer elektronik cihazların masa üstlerinden kaldırılmasını isteyebilir ya da basitçe, çalışanlarınızı şirket planları hakkında bilgilendirebilirsiniz.

Bilgilendirmede yer vermeniz gereken bir diğer önemli detay da ofis içerisinde çalışmanın ne zaman devam edeceğidir. Hafta sonu yapılacak temizlik sonucunda halılarınız ya da döşemeleriniz pazartesi gününe kurumayabilir ve bir günlük evden çalışma düzeni uygulamayı tercih edebilirsiniz. Bu durumda çalışanlarınızın süreçten haberdar olmaları ve düzenlemelerini buna göre yapmaları için bilgilendirme yapmanız şarttır.

İhtiyacınız Olan Malzemeleri Temin Edin
Ofis temizliğiniz profesyonel bir ekip tarafından gerçekleştirilecek dahi olsa, temin etmeniz gereken bazı ürünler ve hizmetler bulunur. Bunlardan en temel olanları, elektrik ve su altyapısının çalışır durumda bulunmasıdır.

Temizlik personelinin ihtiyaç duyabileceği bez, eldiven, giysi ya da galoş gibi ürünleri temin etmeniz istenebilir. Ayrıca halı yıkama işlemlerinde kullanılan özel deterjanlar, cam silmek için kullanılacak temizlik ürünleri ve yüzey temizleyiciler gibi birçok ürünün daha ofisinizde bulunması gerekebilir.

Temin etmeniz gereken ürünleri öğrenmek için temizlik tarihinden en az bir hafta önce bilgi almanız tavsiye edilir. Bu sayede çeşitli tedarikçilerle görüşerek fiyat karşılaştırması yapabilir, ürünlerin zamanında ofisinize teslim edilmesini garanti altına alabilirsiniz.

Ödeme Şeklinizi Belirleyin
Profesyonel temizlik hizmeti sunan şirketler, sundukları hizmet için işletmenize fatura kesebilir ve çeşitli ödeme planları sunabilir. Ancak bireysel hizmet sunan birçok kişi, ödemelerin elden tamamlanmasını tercih eder.


Ödemenizi nasıl yapacağınızı belirlemeniz ve ödeme sürecini muhasebe departmanınızla başlatmak, işletmeniz için en sağlıklı seçimdir. Zamanında işleme alınmayan ödemeler, zaman içerisinde can sıkıcı boyutlara ulaşabilir.

Alacağınız profesyonel hizmetlerde kredi kartı ödemesi ya da havale kullanabilirsiniz. Ancak bireysel hizmet almayı tercih etmeniz halinde ödemenin nasıl tamamlanacağı ve muhasebeleştirileceği hakkında ilgili kişilerle önceden temasa geçmelisiniz.

Konfirmasyon Alın
Ofis temizliği için gereken tüm adımları tamamladınız ve tek yapmanız gereken temizlik tarihini beklemek. Geriye atmanız gereken son bir adım kalıyor; temizlik tarihinden bir gün önce teyit almak.

Özenle yaptığınız planlamaların ve satın almaların boşa gitmemesi için, temizlik tarihinden en geç bir gün önce konfirmasyon almanız önemlidir. Ne yazık ki temizlik süreçlerinde en sık karşılaşılan durum, son dakika iptalleridir. İşletmenizi ve çalışanlarınızı riske atmamak için, konfirmasyon görüşmesi yapmayı unutmayın.
 

Esra

Prof. Dr. Filozof
Platin Üye
Kayıtlı Kullanıcı
14 Tem 2019
269
90,259
93
Sakarya

İtibar Puanı:

Ofis Temizliği Nasıl Yapılır? Nelere Dikkat Etmek Gerekir?
Ofis Temizliği Hepimiz güzle düzenli tertemiz ofislerde bol oksijenli ortamlarda çalışmak isteriz . Tabi ki de bunu istemek en doğal hakkımız. Kimse içerisinde bolca hava bulunmayan her yeri toz içinde dağınık bir ofiste çalışmak istemez ve böyle bir ortam içerisinde verimli işler gerçekleştiremez. Ofislerimizde günümüzün büyük bir kısmını geçiriyoruz buda demek oluyor ki nasıl bir yerde zaman geçirmek istediğimize biz karar vereceğiz. Ofislerimiz de toplu olarak hareket edip bir çok ekipman ve alanı ortak paylaşırız.Doğal olarak bu süreç temizlik konusunda daha dikkatli ve öz verili olmamızı gerektirmektedir.

Özellikle ofislerde bulunan elektronik cihazlar(fotokopi makinesi,telefonlar,yazıcılar) gibi bir çok cihaz ortak olarak kullanılır. Bunun ile birlikte de daha çabuk kirlenip daha hijyensiz bir ortama sebebiyet verirler. Ayrıca ofislerimizde genellikle camlar kapalı olduğu için içeride ki ortamı ya havalandırma ile yada klimalar ile temizleriz. İşte en önemli noktalardan biri side burada karşımıza çıkıyor. İçeride ki tüm oksijeni besleyen bu cihazlar periyodik olarak haftada bir temizlenmez ise ofisimiz de temiz bir havaya sahip olmayacaktır. Klima ve havalandırma temizliği mutlaka haftada bir kez yapılmalıdır.

Ofis Temizliğinde Nelere Dikkat edilmelidir?
Bu konu aslında fazlası ile uzun ancak yüzeysel olarak anlatmaya çalışacağım. Ofisler ortak alanlar olduğu için bakterilerin üremesi ve çoğalıp bulaşması oldukça kolaylaşır. Bu sebepten ötürü ofis temizliği ciddi bir iştir. Kullanılan ortak cihazlar fotokopi makinesi,telefonlar,yazıcılar mutlaka günlük olarak temizlenmelidir. Yine ortak kullanım alanı olan tuvaletler de gün içinde veya gün sonunda ki muhakkak temizlenmeli ve bir sonraki gün için hazır olmalıdır. Yine ofisimiz içerisinde bir yemek yeme alanı ve mutfak var ise gün içinde temizlenmeli ve bakteri üremesinin önüne geçilmelidir.


Ofis Temizliği Yapılırken Ne Tür Temizleyiciler Tercih Edilmelidir?
Ofislerimizde kullanım alanlarına göre çeşitli temizleyiciler tercih edilmelidir. Bir kaç örnek ile devam edecek olur isek elektronik cihazlar amonyak içerikli ancak su ile seyreltilmiş ürünler ile temizlenmeli iken lavabo ve tuvaletler doğrudan asidik temizleyiciler ile temizlenmeli ve bu temizleyici ürünler yüzeye uygulandıktan sonra, bekletilmelidir. Yine ofisimiz halı kaplı veya parça halılara sahip ise mutlaka köpüklenme yönetimi ile temizlenerek kirlerin yüzeye çıkarılması sağlanmalıdır. Bu sayede gerekli hijyenik ortamı sağlamış olabiliriz.
 

Bahar

Bahar gibi
Platin Üye
30 Haz 2019
233
89,200
93
34
istanbul

İtibar Puanı:

Geri
Üst Alt