Malezya'daki En İyi Üniversiteler ve Eğitim Sistemi Hangileridir?

Paylaşımı Faydalı Buldunuz mu?

• Evet

Oy: 69 100.0%
  • Hayır

Oy: 0 0.0%

• Kullanılan toplam oy
    69

Benzer konular

ErSan.Net 

İçeriğin Derinliklerine Dal
Yönetici
Founder
21 Haz 2019
35,946
1,878,923
113
41
Yumurtalık/Adana

İtibar Puanı:

Malezya'daki En İyi Üniversiteler ve Eğitim Sistemi Hangileridir?

Malezya'daki En İyi Üniversiteler ve Eğitim Sistemi​

Malezya, Asya'da uluslararası öğrenciler için popüler bir eğitim destinasyonudur ve geniş bir yükseköğretim yelpazesi sunar. Ülkenin eğitim sistemi, devlet okulları, özel okullar ve bir dizi üniversiteyi içerir. Ayrıca, Malezya, yabancı üniversitelerle işbirlikleri ve kampüsler açarak uluslararası bir eğitim standardı sunmaktadır. İşte Malezya'daki en iyi üniversiteler ve eğitim sistemine genel bir bakış:

En İyi Malezya Üniversiteleri​

1. Universiti Malaya (UM)

• Özellikler: Malezya'nın en eski ve en prestijli üniversitesi olan UM, çeşitli akademik disiplinlerde mükemmel eğitim ve araştırma fırsatları sunar. Sosyal bilimler, mühendislik, sağlık bilimleri ve doğa bilimleri alanlarında güçlü programlara sahiptir.

2. Universiti Kebangsaan Malaysia (UKM)

• Özellikler: UKM, geniş bir araştırma yelpazesi ve kapsamlı lisans ve yüksek lisans programları sunmaktadır. Özellikle sosyal bilimler ve biyomedikal mühendislik alanlarında tanınmıştır.

3. Universiti Sains Malaysia (USM)

• Özellikler: USM, bilim ve teknoloji alanında önde gelen bir üniversitedir ve inovatif eğitim yaklaşımlarıyla bilinir. Ayrıca sanat, sağlık bilimleri ve eğitim alanlarında da güçlü programlara sahiptir.

4. Universiti Putra Malaysia (UPM)

• Özellikler: Başlangıçta tarım bilimleri odaklı bir üniversite olan UPM, şimdi işletme, mühendislik, bilgisayar bilimi ve çevre bilimleri gibi alanlarda da güçlü programlar sunmaktadır.

5. Universiti Teknologi Malaysia (UTM)

• Özellikler: UTM, mühendislik ve teknoloji alanında özel bir odaklanmaya sahiptir. Ayrıca mimarlık ve işletme yönetimi programlarıyla da tanınır.

Malezya Eğitim Sistemi​

Malezya eğitim sistemi, üç ana kademeden oluşur: ilkokul, ortaokul ve yükseköğretim. İlkokul ve ortaokul eğitimi zorunludur ve genellikle Malayca olarak verilir, ancak İngilizce de önemli bir ders olarak yer alır.
  • İlkokul: 6 yıl süren ilkokul eğitimi, öğrencilere temel bilgileri öğretir.
  • Ortaokul: Ortaokul eğitimi 5 yıl sürer ve bu süre zarfında öğrenciler, Sijil Pelajaran Malaysia (SPM) veya Malezya Eğitim Sertifikası için hazırlanır.
  • Ön Lisans ve Lisans: Yükseköğretim, kolej ve üniversitelerde çeşitli ön lisans, lisans ve yüksek lisans programlarına sahiptir. Malezya aynı zamanda yabancı üniversitelerin şubelerine ev sahipliği yaparak uluslararası bir eğitim standartı sunar.
Eğitim, Malezya hükümeti için öncelikli alanlardan biri olup, ülke genelinde eğitim kalitesini yükseltmek için sürekli çabalar gösterilmektedir. Malezya'nın eğitim politikaları, uluslararası öğrencileri çekmek ve küresel eğitim arenada rekabetçi kalmak üzerine odaklanmıştır.

Geri
Üst Alt