Klasik Telefon Şakaları: Arayanı Şaşırtan ve Gülümseten Tatlı Anılar
Telefon şakaları, eskiden telefon rehberlerine bakarak veya sabit telefonlardan yapılan, dinleyenleri şaşırtan ve yüzlerde gülümseme bırakan eğlenceli bir şaka türüydü. Masum ve komik olan bu şakalar, yıllar boyunca birçok kişinin telefonla unutulmaz anılar biriktirmesine neden oldu. İşte klasik telefon şakalarından bazıları!
1. "Yanlış Numara" Şakası
En basit ama en etkili şakalardan biri olan “Yanlış numara” şakası, tanımadığınız birini arayıp “Ali orada mı?” gibi basit bir soruyla başlar. Karşıdaki kişi, “Burada Ali diye biri yok” dediğinde şaşırmış gibi yapıp, “Gerçekten mi? Biraz önce buradaydı!” demek, klasik bir şakadır.
2. “Kedim Kayboldu, Orada mı?” Şakası
Bir numarayı arayıp “Merhaba, benim kedim kayboldu. Siyah beyaz bir kedi, orada mı?” diye sormak, karşıdaki kişiyi hem şaşırtır hem de güldürür. Kedinin orada olmayacağını anladığınızda üzgün bir sesle teşekkür edip kapatmak, şakaya tatlı bir son verir.
3. “Pizza Siparişi Verildi mi?” Şakası
Bu şaka için birini arayıp “Merhaba, pizzalarınız geldi, nereye bırakayım?” diyerek başlarsınız. Karşıdaki kişi şaşkınlıkla “Ama ben sipariş vermedim!” derken, siz pizzaları inatla teslim etmeye çalışırsınız. Bu tatlı karışıklık hem sizi hem de karşıdaki kişiyi güldürür.
4. “Arabanızın Alarmı Çalıyor” Şakası
Aradığınız kişiye “Merhaba, sizin arabaya mı? Arabanızın alarmı çalıyor, sanırım park ettiğiniz yerde yanlış alarm veriyor” gibi bir şey söylersiniz. Kısa bir panikten sonra durumu açıklayıp şakayı itiraf ettiğinizde, ikiniz de kahkahalarla gülersiniz.
5. "Çok Acil, Orada Kimse Var mı?" Şakası
Telefonu açan kişiye, panikle “Orada kimse var mı?” diye sorarak başlarsınız. Karşıdaki kişi “Evet, buyurun?” dediğinde kısa bir sessizlik olur ve ardından “O zaman birine selam söyleyin” gibi komik bir cevap verirsiniz. Bu şaşırtıcı ama eğlenceli bir şakadır.
6. “Telefonum Kayboldu, Bulamıyorum” Şakası
Bu şakayı yapmak için birini arayıp “Telefonumu kaybettim, bulamıyorum, nerede acaba?” diye sorarsınız. Karşıdaki kişi şaşkınlıkla “Ama şu an telefonla konuşuyoruz!” dediğinde, “O zaman buldum!” diye yanıt verip şakayı sonlandırabilirsiniz.
7. “Evde Muz Var mı?” Şakası
Bir numarayı arayıp “Merhaba, ben mutfaktan arıyorum, evde muz var mı?” diye sormak bu tatlı telefon şakalarından biridir. Karşıdaki kişi, mutfaktan aramadığınızı anladığında ve şakayı fark ettiğinde ikiniz de bu şaşkınlığa gülmeden edemezsiniz.
8. “Kapıda Bekliyorum, Neden Açmıyorsun?” Şakası
Birini arayıp “Kapıdayım, neden açmıyorsun?” diyerek başlarsınız. Karşıdaki kişi şaşırarak “Ama ben evde değilim!” dediğinde, “Aa! Yanlış kapıdaymışım!” diyerek şakayı tamamlayabilirsiniz.
9. “Şarkı Yarışmasına Başvurmuşsunuz, Doğru mu?” Şakası
Birini arayıp “Şarkı yarışmasına başvurmuşsunuz, doğru mu?” diyerek başlarsınız. Karşıdaki kişi şaşkınlıkla “Hayır, başvurmadım” dese bile ısrarla “Evet, başvurunuz onaylanmış” deyip devam edebilirsiniz. Sonunda durumun bir şaka olduğunu söylediğinizde ikiniz de gülersiniz.
10. “Telefonda Bir Çatlak Var!” Şakası
Telefonu açtığınızda “Telefonunuzun ekranında çatlak var!” diyerek, şaşkınlık yaratabilirsiniz. Karşıdaki kişi anlam veremeyince “Çatlaklar sesinizden geliyor” diyerek tatlı bir şakayla güldürebilirsiniz.
11. “Kıyafetinizi Çıkarttınız mı?” Şakası
Arkadaşınızı arayıp “Kıyafetinizi çıkarttınız mı?” diye şaşırtıcı bir soru sorarsınız. O şaşkınlıkla “Ne kıyafeti?” dediğinde “Kuru temizlemeye vermemiş miydiniz?” gibi bir cevap verip şakayı bitirebilirsiniz.
12. “Telefon Faturanızı Ödediniz mi?” Şakası
Birini arayıp “Telefon faturanızı ödediniz mi? Ödeme yapılmamış görünüyor!” diye başlarsınız. Karşıdaki kişi panik yaparken, kısa bir süre sonra “Şaka yaptım!” diyerek onu rahatlatabilirsiniz.
13. “Beni Saat Kaçta Uyandıracaksınız?” Şakası
Bu şaka için birini arayıp “Beni yarın saat kaçta uyandıracaksınız?” diye sormanız yeterli. Karşıdaki kişi şaşırarak “Ama ben kimseyi uyandırmıyorum!” diye yanıt verir ve siz tatlı bir gülümsemeyle şakayı bitirirsiniz.
14. “Siz Sipariş Verdiniz, Nereye Teslim Edelim?” Şakası
Birini arayıp “Sipariş verdiniz, nereye teslim edelim?” diye sorarsınız. Karşıdaki kişi “Ama ben sipariş vermedim!” dediğinde, ısrarla “Peki siparişinizin içeriğini nasıl açıklayacaksınız?” diye sorarak şakayı devam ettirebilirsiniz.
15. “Renklerinizi Test Etmek İçin Arıyoruz” Şakası
Telefonu açtığınızda “Telefon numaranızdan renklerinizi test etmek için arıyoruz” diyebilirsiniz. Karşıdaki kişi şaşırıp “Bu ne demek?” diye sorduğunda “Şaka demek!” diyerek komik bir sonla şakayı bitirebilirsiniz.
Siz de Klasik Telefon Şakalarınızı Bizimle Paylaşın!
Telefon şakaları, özellikle eski zamanların unutulmaz mizah anılarındandır ve yüzlerde tatlı bir gülümseme bırakır. Peki sizin de geçmişte yaptığınız veya duyduğunuz böyle telefon şakaları var mı? Bu tatlı esprileri bizimle paylaşarak klasik telefon şakalarına yenilerini ekleyelim!