Kat Kaloriferi Nedir ? Nasıl Çalışır ?

Habibe İlham

Emektar Üye
Kayıtlı Kullanıcı
21 Ara 2020
8
1,585
78

İtibar Puanı:

Kat Kaloriferi Nedir ? Nasıl Çalışır ?

Müstakil evler, Villalar ve apartman dairelerinin bireysel olarak ısıtılmasını sağlayan cihazlardır. Lokal bir ısıtma sistemi olan kat kaloriferi sistemleri genel olarak merkezi ısıtma sistemleri ile aynı prensipleri taşır. Fakat burada kullanıcılar binalarını ortak bir sistemden değil bireysel olarak ısıtırlar. Kat kaloriferi ile ısınmayı tercih eden tüketiciler günümüzde en ekonomik yakıt olarak kömür veya odunu tercih etmektedirler. Isınmanın yanında, sıcak kullanım suyu ihtiyacını da aynı sistemden karşılamak mümkündür. Burada merkezi ısıtma da olduğu gibi sıcak sulu ısıtma sistemleri kullanılabilir. Bu durum da kullanıcılar kendi dairelerindeki radyatörleri ısıtmak için kat kaloriferi adı verilen ısıtma cihazlarını kullanırlar. Bu cihazlar kazanlardan daha küçük kapasiteli ve kompakt cihazlardır. Genellikle sirkülasyon pompaları cihazın üzerinde olur. Türkiye piyasasında tek daireden 5 daireye kadar ısı üretimi ihtiyacını karşılayan kazanlar genel olarak kat kaloriferi olarak adlandırılmaktadır.

· Manuel yüklemeli Kat kaloriferi için en uygun yakıt türü ceviz kömür olarak adlandırılan kömür boyutudur.

· Besleme kapağı açılarak ızgaranın üzeri katı yakıt ile doldurulduktan sonra yakıt tutuşturulur ve besleme kapağı kapatılır. Fan açılarak yanma hızlandırılır. Yanma işlemi tam olarak başladıktan sonra kontrol panelinden istediğimiz sıcaklık ayarı yapıldıktan sonra bir sonraki yükleme beklenir.

· Otomatik yüklemeli kat kaloriferleri için en uygun yakıt türü 10 ile 25 mm büyüklüğünde fındık kömür olarak adlandırılan kömürlerdir.

· Otomatik kat kaloriferlerinde bunker kullanılacak katı yakıt ile doldurulur. Kontrol panelinden manuel olarak yakıt potası yakıt ile doldurulur. İlk yakma işlemi tamamlandıktan sonra kontrol panelinden yakıt yükleme zamanı, bekleme zamanı, istenilen sıcaklık, kullanma kılavuzuna uygun olarak ayarlanır. Bunkerin içinde yakıt bitinceye kadar yanma işlemi devam eder.

Her iki modelde de kazanın alt tarafında su giriş mansonundan soğuk su gelir kazanın iç cidarında dolaşarak ısınır ve üst taraftaki sıcak su çıkışından çıkarak kalorifer peteklerine gider. Bu döngü kapalı sistemde kazan pompası çalıştığı sürece devam eder.

Adres: 2.Organize Sanayi Bölgesi 2. Cadde No:13 Pk. 44110 Merkez, Malatya,Türkiye
Telefon: +90 (422) 244 01 44 - 444 0 499
Web: mimsankazan.com.tr
 
Moderatör tarafında düzenlendi:

Benzer konular

Geri
Üst Alt