İlk İş Gününde Yaşanan Komik Olaylar: İlk Günün Heyecanını Unutulmaz Kılan Tatlı Kazalar
Yeni bir iş gününün ilk günü, heyecan, stres ve bazen komik kazalarla doludur. Yeni ortama alışmaya çalışırken yaşadığımız küçük yanlış anlaşmalar ve tatlı aksilikler, ilk günümüzü unutulmaz hale getirir. İşte ilk iş gününde yaşanan ve kahkahalarla hatırlanan en komik anılardan bazıları!
1. Yanlışlıkla Başkasının Sandalyesine Oturmak
İlk gün ofise geldiğimde bir sandalyeye oturdum, ama meğer o sandalye müdürümün özel koltuğuymuş! Müdürüm içeri girdiğinde göz göze geldik, ikimiz de gülümseyerek durumu toparladık. Bu tatlı sandalye kazası her sabah aklıma geliyor.
2. Yanlış Kişiye E-posta Göndermek
İlk gün verilen işi bitirip heyecanla raporu hazırladım, fakat yanlışlıkla patron yerine başka bir departmana gönderdim! Durumu fark ettiğimde tüm ekipten özür dileyip kahkahalarla doğru kişiye gönderdim. Artık e-posta göndermeden önce iki kere kontrol ediyorum.
3. Fotokopi Makinesiyle Mücadele
Bir belgeyi fotokopi yapmam gerekiyordu ama makinenin nasıl çalıştığını anlamadım. Yanlış tuşlara basınca makineden kağıt fırlamaya başladı. Çevremdeki herkesin gülümsemesiyle fotokopi eğitimi almaya başladım. Şimdi fotokopi yaparken ekstra dikkat ediyorum!
4. Çay-Kahve Makinesi Krizi
İlk gün çay almak istedim ama çay-kahve makinesi nasıl çalışıyor bilmiyordum. Yanlış düğmelere basınca makine aniden çalıştı ve her yeri çay lekesi kapladı. İş arkadaşlarım “Bu makineyle ilk savaşını kaybettin” diyerek beni güldürdü.
5. Şirket Jargonunu Anlamamak
Toplantıda ilk günümde herkes “jargon” ile konuşuyordu, ben ise hiçbir şey anlamayıp sadece başımı salladım. Toplantı sonrası iş arkadaşlarımla gülüşerek tüm terimleri öğrendim. Şimdi ilk günkü şaşkınlığımı anımsayıp kahkahalar atıyorum.
6. Bilgisayarın Şifresini Unutmak
Bilgisayarı açtım ama şifremi yanlış hatırladım ve kilitlendim! IT ekibine gidip durumu açıklayınca, ilk günkü bu küçük “şifre kazası” hepimizin gülerek hatırladığı bir anı oldu.
7. Yanlışlıkla Başkasının Yemek Poşetini Almak
Öğle yemeği vakti buzdolabındaki poşetimi aldım ama yanlışlıkla başkasının yemeğini almışım! Fark ettiğimde hemen geri koyup arkadaşlarımdan özür diledim. Şimdi her yemek molasında poşetimi dikkatle seçiyorum.
8. Sandalyede Dengemi Kaybetmek
İlk gün toplantı sırasında sandalyeye otururken yanlışlıkla dengesiz bir şekilde oturup az kalsın düşüyordum! Herkesin şaşkın bakışları altında toparlanıp “Merhaba, ben denge problemimle geldim” diyerek durumu kurtardım.
9. Yanlış Kişiye Sorular Sormak
İlk gün iş yerinde bir sürü soru sormak zorunda kalmıştım ama yanlışlıkla başka bir departmandan birine sürekli sorular yönelttim. Durumu fark edince ikimiz de kahkahalarla güldük ve bana kimin hangi departmandan olduğunu anlatmaya başladı.
10. Yanlış Katlara Çıkmak
Bina çok katlıydı ve odaları bulmak için sürekli katlar arasında gidip geliyordum. Yanlış kata çıkıp her defasında şaşkın bakışlarla karşılaşınca ofiste “Kat gezgini” olarak anılmaya başladım.
11. Yanlışlıkla Başkasının Kahvesini Almak
İlk gün kahvemi almak için mutfağa gittim ama başka birinin kahvesini aldım. Kahveyi içerken yanlış kahve olduğunu fark edince hem şaşırdım hem güldüm ve durumu itiraf ettim. Şimdi kahve seçimlerimde daha dikkatliyim!
12. Tuvalet Kapısını Bulamamak
İlk gün koridorlarda dolaşırken tuvaleti bir türlü bulamadım ve yanlışlıkla arşiv odasına girdim. İş arkadaşlarım bana tüm katları anlatıp bir harita hazırladılar! Bu tatlı şaşkınlığım iş yerinde hemen herkesin esprisi oldu.
13. Telefonun Sessizde Olmadığını Fark Etmemek
Toplantı sırasında telefonumun sessizde olduğunu sanıyordum ama telefonum yüksek bir sesle çaldı. O an herkesin bana dönüp bakışıyla kendimi tanıtmış oldum! O günden beri telefonum hep sessizde.
14. Öğle Yemeğini Unutmak
İlk gün işlere o kadar odaklanmıştım ki öğle yemeği saatini kaçırmışım. Mesaimin sonunda herkes “Yemek yemeyi unutan arkadaşımız” diye bana takıldı ve bu tatlı hatırlatma benim için ilk günün hatırası oldu.
15. Yanlışlıkla Kutlama Yapmak
İlk gün, bir iş arkadaşımın doğum günü olduğunu sanıp kutladım ama aslında onun doğum günü değilmiş! Ofiste herkes kahkahalarla durumu açıklayınca, ilk iş günümde bir doğum günü kutlaması başlatmış oldum.
Siz de İlk İş Gününüzde Yaşadığınız Komik Anıları Bizimle Paylaşın!
İlk iş gününde yaşanan bu küçük ama komik olaylar, iş hayatımıza renk katar ve gülümseten anılara dönüşür. Peki sizin de ilk iş gününüzde yaşadığınız böyle eğlenceli anılar var mı? Bu tatlı hikayeleri bizimle paylaşarak ilk günlerin heyecanını birlikte yaşayalım!