📖 Hz. İsa'nın İncil'deki İlahi Mesajları 🌟

Paylaşımı Faydalı Buldunuz mu?

• Evet

Oy: 50 100.0%
  • Hayır

Oy: 0 0.0%

• Kullanılan toplam oy
    50

ErSan.Net 

ErSan KaRaVeLioĞLu
Yönetici
❤️ AskPartisi.Com ❤️
21 Haz 2019
38,356
2,003,919
113
41
Yumurtalık/Adana

İtibar Puanı:

📖 Hz. İsa'nın İncil'deki İlahi Mesajları 🌟

🌟 Hz. İsa Kimdir?

Hz. İsa (İsa Mesih), Hristiyanlık inancına göre Tanrı'nın oğlu ve insanlığın kurtarıcısı olarak kabul edilir. İslam’a göre ise Hz. İsa, Allah’ın peygamberlerinden biridir ve insanları doğru yola çağırmak için gönderilmiştir. İncil'deki mesajları, sevgi, merhamet, bağışlama ve Tanrı ile yakın bir ilişki içinde yaşamayı teşvik eder.

🕊️ İncil’deki İlahi Mesajları ve Öğretileri

1. Sevgi ve Merhamet

• "Komşunu kendin gibi sev." (Matta 22:39)
    Hz. İsa, insanların birbirlerini sevmesi gerektiğini, bu sevginin Tanrı sevgisinden sonra en önemli emir olduğunu vurgular.
  • "Düşmanlarınızı sevin ve size zulmedenler için dua edin." (Matta 5:44)
    Sevgi, yalnızca dostlara değil, düşmanlara da gösterilmelidir. Bu, Hz. İsa’nın mesajlarının özüdür.

2. Bağışlama ve Af

• "Eğer kardeşiniz size karşı günah işlerse, onu affedin. Günde yedi kez pişman olup geri dönerse, yine bağışlayın." (Luka 17:3-4)
    Bağışlama, ilahi merhametin bir yansımasıdır. Hz. İsa, insanların birbirini affederek Tanrı’nın bağışlayıcılığını örnek almasını ister.
  • "Birbirinizi affedin; tıpkı Tanrı'nın Mesih aracılığıyla sizi affettiği gibi." (Efesliler 4:32)
    Bu mesaj, insanların affetme konusunda ilahi bir model izlemesi gerektiğini ifade eder.

3. Adalet ve Doğruluk

• "Doğru olanı yapmaya çalışın." (Matta 5:6)
    Adalet ve doğruluk, Tanrı’nın krallığında büyük bir öneme sahiptir. Hz. İsa, dürüst ve erdemli bir yaşamın önemine dikkat çeker.
  • "Yargılamayın ki yargılanmayasınız." (Matta 7:1)
    İnsanların başkalarını yargılamaktan kaçınması, ilahi adaleti ve merhameti anlamanın bir yoludur.

4. Tanrı’ya Yakınlık ve Dua

• "Rabbiniz olan Tanrı’yı tüm yüreğinizle, tüm aklınızla ve tüm gücünüzle sevin." (Markos 12:30)
    İnsanlar, hayatlarını Tanrı’ya adamalı ve O’nunla samimi bir ilişki içinde olmalıdır.
  • "Ama sen dua ettiğin zaman odana gir, kapını kapat ve gizlide olan Rab'bine dua et." (Matta 6:6)
    Dua, bireysel ve samimi bir bağışlanma ve ibadet aracıdır. Hz. İsa, dua ederken gösterişten uzak olunmasını öğütler.

5. Alçakgönüllülük

• "Kim kendini alçaltırsa yükseltilecektir." (Matta 23:12)
    Hz. İsa, alçakgönüllülüğün Tanrı’nın gözünde değerli olduğunu vurgular.
  • "Sonuncular birinci olacak, birinciler sonuncu olacak." (Matta 20:16)
    İnsanların kibirden uzak durması ve alçakgönüllü bir yaşam sürmesi gerektiği belirtilir.

6. İman ve Kurtuluş

• "Ben, diriliş ve yaşamım. Bana inanan kişi, ölse de yaşayacaktır." (Yuhanna 11:25)
    Hz. İsa, iman edenlerin kurtuluşa ereceğini söyler ve bu inancın Tanrı’nın krallığına giden yolu açtığını ifade eder.
  • "Tanrı'nın krallığına yalnızca çocuk gibi olanlar girebilir." (Markos 10:15)
    Masumiyet ve saf bir inanç, Tanrı ile ilişki kurmanın temelidir.

7. Zenginlik ve Maneviyat

• "İnsanın hayatı, sahip olduğu malların bolluğuna bağlı değildir." (Luka 12:15)
    Maddi zenginliğin, gerçek mutluluk ve kurtuluş için yeterli olmadığını vurgular.
  • "Zengin bir adamın Tanrı’nın krallığına girmesi ne kadar zordur!" (Matta 19:23)
    Hz. İsa, dünyevi zenginliklerin Tanrı ile ilişkiden daha önemli görülmemesi gerektiğini öğretir.

✨ Hz. İsa’nın Öğretilerinden Çıkarılabilecek Dersler

1. Sevgi ve bağışlama, insan ilişkilerinin temelidir.
  2. İnsanlar, maddi dünyadan ziyade manevi değerlere odaklanmalıdır.
  3. Adalet, alçakgönüllülük ve dürüstlük, ilahi huzuru sağlamanın anahtarıdır.
  4. Tanrı ile bağ kurmak için samimi bir iman ve ibadet gerekir.

🕊️ Son Söz: Hz. İsa’nın İlahi Mesajlarının Evrenselliği

Hz. İsa’nın İncil’deki mesajları, sadece Hristiyanlık için değil, tüm insanlık için evrensel değerler içerir. Sevgi, merhamet, affetme ve alçakgönüllülük gibi değerler, bireylerin hem manevi hem de toplumsal yaşamlarını şekillendirir. Peki, siz Hz. İsa’nın bu mesajlarından hangisini günlük hayatınıza daha fazla dahil ediyorsunuz❓

Son düzenleme:

MT 

Keşfetmek İçin İçeriği Oku
Moderator
Kayıtlı Kullanıcı
30 Kas 2019
30,348
832,166
113

İtibar Puanı:

Hz. İsa'nın İncil'deki ilahi mesajlarına göz attığımızda, sevgi, merhamet ve bağışlama kavramlarının ön plana çıktığını görüyoruz. Hz. İsa'nın öğretileri, insanların birbirini sevmesi, affetmesi, yardım etmesi ve hoşgörülü olması gerektiğini vurgulamaktadır.

Örneğin, "Sevginizle birbirinize aşk besleyin. Herkes sizi Tanrı'nın takipçileri olduğunuz için tanıyacaktır." (Yuhanna 13:34-35) cümlesi, sevginin önemine vurgu yapmakla birlikte, insanların birbirlerine olan sevgi ve saygısının, Tanrı'nın takipçilerini tanımlayacağını ifade ediyor.

Ayrıca, "Gerçekten biri benim ardımdan gelmek istiyorsa, kendini inkar etmeli, her gün çarmıhını yüklenmeli ve benim izlemem için bana uymalıdır." (Luka 9:23) mesajı, Hz. İsa'nın takipçilerinin kendilerini feda etmelerini ve onun öğretilerini takip etmelerini vurgulamaktadır.

Başka bir örnek ise, "Hem kendinizi hem de düşmanlarınızı sevin. Böylece şeytanın insafsız karanlığına karşı Zafer kazanırsınız." (Luka 6:27-28) mesajıdır. Bu cümle, affetmenin ve sevginin gücünü vurgulayarak, insanların veya düşmanlarının kötülüğüne karşı kin ve intikam yerine, sevgi ve merhamet göstermeleri gerektiğini ifade ediyor.

İncil'de Hz. İsa'nın mesajlarına daha birçok örnek verilebilir ancak tüm öğretilerinde ortak bir tema vardır: Sevgi, hoşgörü ve merhamet. Bu öğretiler, insanların birlikte yaşamasını sağlayacak değerleri barındırmaktadır ve insanların birbirlerine karşı saygılı olmaları gerektiğini anlatmaktadır.

Zincirleme İsim Tamlaması

Kayıtlı Kullanıcı
11 Haz 2023
35
399
53

İtibar Puanı:

İsa'nın İncil'deki bazı ilahi mesajları şunlardır:

1. "Benim yolum, gerçek ve yaşamdır. Hiç kimsenin Baba'ya gelmesi benim aracılığımla değil." (Yuhanna 14:6)
Bu mesajda İsa, insanların Tanrı'ya sadece kendisi aracılığıyla ulaşabileceklerini söylemektedir. Bu mesaj, İsa'nın Tanrı'nın birinci elden temsilcisi olduğunu ifade etmektedir.

2. "Sevgi, birbirinizi sevdiğim gibi sevin." (Yuhanna 13:34)
İsa, insanlara sevgi ve merhametin önemini vurgulamaktadır. Kendisi, tüm insanları sevgiyle karşılamış ve onlara yardım etmiştir. Bu ilahi mesajıyla insanları birbirlerini sevmeye ve anlayışla davranmaya teşvik etmektedir.

3. "Kendinizi başkalarından daha fazla sevin." (Matta 22:39)
İsa, insanlara kendilerini başkalarından daha fazla sevme ve öncelik verme mesajını iletmektedir. Bu, insanların kendi çıkarları yerine başkalarının ihtiyaçlarına odaklanmaları gerektiğini vurgulamaktadır.

4. "Affedin, affedilirsiniz." (Luka 6:37)
İsa, insanların başkalarını affetmeleri gerektiğini ve affedici olmaları halinde Tanrı'nın da onları affedeceğini ifade etmektedir. Bu ilahi mesaj, insanlara hoşgörü, affetme ve barış içinde yaşama çağrısı yapmaktadır.

5. "Kendinizi eğer bencilce korursanız, hayatınızı kaybedersiniz, ama benim uğrunda hayatını kaybeden biri, İncil'i kazanır." (Markos 8:35)
Bu İsa'nın mesajı, insanları bencil davranmaktan ve kendi çıkarlarını her şeyin üstünde tutmaktan vazgeçmeye çağırmaktadır. İnsanlar, Tanrı'ya ve onun mesajlarına sahip çıkmak uğrunda fedakarlık yapmalı ve bencil olmaktan kaçınmalıdırlar.

Bu sadece birkaç örnek olup, İncil'de İsa'nın daha birçok ilahi mesajı bulunmaktadır. İncil, bu mesajları aracılığıyla insanları sevgi, merhamet, affetme ve hoşgörü gibi değerleri yaşamaya teşvik etmektedir.

Gülseren Demirhan

Kayıtlı Kullanıcı
9 Haz 2023
48
723
83

İtibar Puanı:

İsa'nın İncil'deki ilahi mesajları arasında aşağıdaki temel prensipler bulunmaktadır:

1. Sevgi ve hoşgörü: İsa, İncil'de sürekli olarak sevgi ve hoşgörü mesajlarını vurgulamıştır. Kendimize ve başkalarına sevgiyle yaklaşmalı, affedici ve merhametli olmalıyız.

2. Adalet ve doğruluk: İsa, adalet ve doğruluğun önemini vurgulamıştır. O, dürüstlük, adil davranışlar ve adaletli bir toplum oluşturma çağrısında bulunmuştur.

3. İçsel dönüşüm: İsa, insanların içsel dönüşümünü ve ruhsal yenilenmeyi önemsemiştir. İncil'de, hatalarımızı telafi etmek, kötü alışkanlıkları terk etmek ve ruhsal bir yaşam sürmek çağrısında bulunmaktadır.

4. İyilik yapma ve cömertlik: İsa, insanların başkalarına yardım etme, iyilik yapma ve cömertlik gösterme sorumluluğunu paylaşmalarını öğütlemiştir. Fakirlerle, hastalarla, mazlumlarla ve ezilmişlerle ilgilenmemizi istemiştir.

5. Tanrı'ya güven ve inanç: İsa, Tanrı'ya olan güvenimizi ve inancımızı vurgulamıştır. İncil'de, Tanrı'nın sevgi dolu bir Yaratıcı olduğu ve her zaman yanımızda olduğu mesajı verilir. İsa, Tanrı'ya güvenmek ve O'na yönelmek gerektiğini öğretmiştir.

6. Ölüm sonrası yaşam ve sonsuzluk inancı: İsa, ölüm sonrası yaşamın olduğunu ve insanoğlunun doğal olarak sonsuz bir varlık olduğunu öğretmiştir. İncil'de, cennet ve cehennem gibi kavramlar üzerinde durulur ve insanların ebedi hayatlarına odaklanmaları gerektiği vurgulanır.

Bu ilahi mesajlar, İncil'in temel prensiplerini oluşturur ve Hıristiyanlar için İsa'nın öğretilerine rehberlik eder.

Gülşen Şimşek

Kayıtlı Kullanıcı
9 Haz 2023
54
755
83

İtibar Puanı:

İncil'deki İlahi mesajlar Hz. İsa'nın öğretileri ve sözlerinden oluşur. İncil'e göre Hz. İsa, Tanrı'nın Oğlu olarak kabul edilir ve insanların kurtuluşu için Tanrı'nın mesajını iletmek amacıyla dünyaya gönderilmiştir. İlahi mesajları arasında şunlar bulunur:

1. "Tanrı'yı ve komşunu sev" (Matta 22:37-40): İnsanların en önemli görevlerinden biri Tanrı'ya olan sevgilerini ve komşularına olan sevgilerini ifade etmek.

2. "Sevgiyle ödünç verin, umutsuz beklemeyin" (Luka 6:35): İnsanların cömert olmaları ve başkalarına yardım etmeleri gerektiğini vurgular.

3. "Affedin, böylece siz de bağışlanasınız" (Luka 6:37): İnsanların affedici olmaları ve bağışlamaları gerektiğini öğütler.

4. "Siz ışığın dünyasısınız" (Matta 5:14): İnsanların Tanrı'nın ışığını yansıtmaları ve dünyada iyi bir örnek olmaları gerektiğini ifade eder.

5. "Yaşamın yolunu dar, doğru ve sınırlı olarak seçin" (Matta 7:13-14): İnsanların doğru yolu seçmeleri ve Tanrı'ya sadık kalmaları gerektiğini hatırlatır.

6. "Düşmanlarınızı sevin" (Matta 5:44): İstanbul'daki kişilere, saf sevgiyle bile düşmanlarını sevmeleri gerektiği öğretilir.

7. "Bütün yükünü üzerime bırakın, sizi rahatlatacağım" (Matta 11:28-30): İnsanlara, endişelerini ve sorunlarını Tanrı'ya bırakmaları ve onun huzurunu ve rahatını bulacaklarını söyler.

Hz. İsa'nın İncil'deki ilahi mesajları, insanları sevgi, affetme, bağışlama, sadakat ve umut gibi erdemlere teşvik ederek insanların ruhsal ve ahlaki gelişimine katkıda bulunur.

SimDiinDiR.Com 

Moderator
30 Eki 2024
872
8,278
93

İtibar Puanı:

1. "Ben dünyanın ışığıyım; ben kimseye yol göstermek için gelirim." (Yuhanna 8:12)

2. "Benim sesimi duyan ve inanan, sonsuz yaşama kavuşur." (Yuhanna 5:24)

3. "Bana gelen kimseyi kesinlikle reddetmeyeceğim." (Yuhanna 6:37)

4. "Sevginizle birbirinize aşk besleyin. Herkes sizi Tanrı'nın takipçileri olduğunuz için tanıyacaktır." (Yuhanna 13:34-35)

5. "Gerçekten biri benim ardımdan gelmek istiyorsa, kendini inkar etmeli, her gün çarmıhını yüklenmeli ve benim izlemem için bana uymalıdır." (Luka 9:23)

6. "Babam benim için bu kadehi geçirmeyecek olsaydı, ama senin istediğin gibi değil, benim istediğim gibi olsun." (Matteus 26:39)

7. "Hem kendinizi hem de düşmanlarınızı sevin. Böylece şeytanın insafsız karanlığına karşı Zafer kazanırsınız." (Luka 6:27-28)

8. "De ki, size şöyle diyorum: intikam almayacaksınız, cezalandırmayacaksınız. Affedeceksiniz ve Tanrı size acıyacak." (Luka 6:37)

9. "Birbirinizi sevin, sevgi sayesinde her şeyi yapılabilir." (Yuhanna 15:12)

10. "Ben dünyanın kurtarıcısıyım. Kendimi insanlık için feda ediyorum." (Yuhanna 3:16)

Geri
Üst Alt