Frenk inciri üretimi dünyanın çeşitli bölgelerinde gerçekleştirilmektedir. Ancak bazı ülkeler bu üretimde daha öne çıkmaktadır. En önemli frenk inciri üreticisi ülkeler şunlardır:
1. Türkiye: Türkiye, dünyanın en önemli frenk inciri üreticilerinden biridir. Özellikle Aydın, İzmir, Manisa ve Muğla gibi bölgelerde yoğun bir şekilde üretim yapılmaktadır.
2. İran: İran, frenk inciri üretimi konusunda önemli bir yere sahiptir. Özellikle Huzistan, Fars ve Gülistan gibi bölgelerde üretim yapılmaktadır.
3. İtalya: İtalya, kaliteli frenk inciri üretimi konusunda öne çıkan ülkelerden biridir. Sicilya, Puglia ve Calabria gibi bölgelerde üretim yoğundur.
4. İspanya: İspanya, toplam frenk inciri üretiminin önemli bir kısmını karşılamaktadır. Özellikle Endülüs ve Valensiya gibi bölgelerde üretim yapılmaktadır.
5. Yunanistan: Yunanistan, frenk inciri üretimi konusunda önemli bir aktör konumundadır. Özellikle Atina, Larisa ve Preveze gibi bölgelerde üretim yapılmaktadır.
Bunların yanı sıra ABD, Brezilya, Meksika, Şili, Arjantin, Avustralya gibi ülkeler de frenk inciri üretimi yapmaktadır.