Doktorda Karşılaştığınız Komik Durumlar: Muayene Heyecanını Gülümseten Tatlı Anılar
Doktor ziyaretleri genellikle ciddidir, ama bazen öyle anlar yaşarız ki bu ciddi ortamlar birden kahkahayla dolabilir. İster küçük yanlış anlamalar, ister ufak sakarlıklar olsun, doktorda yaşanan komik anılar uzun süre unutulmaz. İşte doktorda karşılaşılan ve gülümseten en komik durumlardan bazıları!
1. Yanlış Odaya Girmek
Bir gün randevu saati geldiğinde hızlıca odaya girdim, ama meğer yanlış odadaymışım! Odaya girdiğimde başka bir hasta ve doktor bana bakıyordu. Gülümseyerek “Burası benim randevum değil sanırım” dedim ve odadan çıktım.
2. Maskeyi Takmayı Unutmak
Pandemi döneminde doktora gittiğimde aceleyle maskemi takmayı unutmuşum. Hemşire beni uyarınca utangaç bir şekilde geri dönüp maskemi aldım. O andan sonra her defasında “Maskemi unuttum mu?” diyerek kendimi güldürüyorum.
3. Kan Testinden Kaçan Çocuk
Bir gün laboratuvarda kan testi için beklerken, küçük bir çocuk kan alımından kaçmak için koşmaya başladı. Hemşireler onu yakalamaya çalışırken, hepimiz kahkahalarla bu tatlı “kaçış planını” izledik.
4. Doktoru Yanlış Kişi Sanmak
Gözlüklerimi evde unutmuşum, bekleme salonunda doktorun ismini çağırdığını sandığım birine yaklaşıp durumu anlattım ama o kişi meğer başka bir hasta! Doktor olmadığını anlayınca ikimiz de gülmekten kırıldık.
5. Boy Ölçümünde Uzun Görünme Çabası
Bir gün doktor boyumu ölçerken biraz uzun çıkmak için parmak uçlarımda durmaya çalıştım. Doktor “Uzama hilesi yapıyorsunuz sanırım” deyince kahkahalarla gülmeye başladık.
6. Bekleme Odasında Uyuyakalmak
Bir gün bekleme odasında randevuyu beklerken uyuyakalmışım ve hemşire ismimi iki kere çağırmak zorunda kalmış! Uyandığımda herkes bana bakıyordu ve o an kendimi oldukça komik hissettim.
7. İğne Korkusu ile Doktordan Kaçmak
Bir arkadaşım iğne korkusuyla doktordan kaçmaya çalışırken yanlışlıkla başka bir hastanın odasına girdi. İkimiz de şaşkın bakışlarla birbirimize bakınca gülümsemekten başka çaremiz kalmadı!
8. Muayeneye Çikolata ile Gitmek
Doktora gitmeden önce biraz atıştırmalık almıştım ve çikolata yemiştim. Doktor “Tatlı krizini mi çözüyorsun?” diye espri yapınca ikimiz de bu tatlı kazaya epey güldük.
9. Yanlışlıkla Doktorun Numarasını Kayıt Etmek
Bir gün doktorun asistanının numarasını yanlışlıkla rehberime “Doktor” diye kaydetmişim. Sonradan aradığımda asistan aradığımı söylediğinde gülerek durumu açıklamak zorunda kaldım.
10. Doktorun Ceketiyle Karıştırmak
Bir gün doktorda yanlışlıkla doktorun ceketini kendi ceketim sanıp almaya çalıştım. Durumu fark ettiğimizde ikimiz de gülerek birbirimize baktık ve bir daha ceketime dikkat etmem gerektiğini öğrendim.
11. Termometreyi Nasıl Tutacağını Bilememek
Bir gün doktorun verdiği termometreyi nasıl tutacağımı bilemeyip yanlışlıkla ters çevirdim. Doktor bana “Bu sadece ısı ölçer” diye takıldı, biz de bu komik hatamı gülerek geçtik.
12. Sağlık Formunda Yanlış Bilgi Vermek
Sağlık formunda hobiler kısmına yanlışlıkla “Çikolata yemek” yazmışım. Doktor formu okuduğunda “Bu biraz eğlenceli bir hobi olmuş!” dedi. Hâlâ bu tatlı kazayı hatırlayıp gülüyorum.
13. Diş Doktorunda Sandalyede Uyuya Kalmak
Bir gün diş doktorunda uyuya kaldım! Doktor beni uyandırmak zorunda kalınca “Diş tedavisi çok rahatlatıcı” dedim ve ikimiz de kahkahalara boğulduk.
14. Tartıda Ağırlığını Gizlemeye Çalışmak
Tartıya çıkarken bir ayakkabımı çıkarmayı unutmuşum. Doktor tartıya bakınca “Bir şey eksik olabilir mi?” diyerek beni uyardı. Artık tartıya çıkarken ayakkabılarımı kontrol ediyorum!
15. Yanlış Doktora Selam Vermek
Doktora gidip bekleme odasında selam verdiğim kişinin doktor değil, başka bir hasta olduğunu fark ettim. İkimiz de selamlaşmaya devam ederken gülmeye başladık ve bu yanlış anlama ortamı biraz yumuşattı.
Siz de Doktorda Yaşadığınız Komik Anıları Bizimle Paylaşın!
Doktor ziyaretlerinde yaşanan bu küçük ama komik olaylar, ciddi ortamları biraz daha eğlenceli hale getirir ve tatlı birer anı olarak kalır. Peki sizin de doktorda yaşadığınız böyle eğlenceli anılar var mı? Bu tatlı hikayeleri bizimle paylaşarak birlikte kahkahalar atabiliriz!