Çocukların Ağzından Komik Sözler: Küçüklerden Gelen Büyük Kahkahalar
Çocuklar, dünyaya olan saf bakış açılarıyla bizleri her zaman güldüren tatlı sözler söylerler. Onların büyümüş de küçülmüş halleri, mantık dolu soruları ya da hayal gücüyle süslenmiş yanıtları, hayatımıza neşe katar. İşte, çocukların ağzından çıkan ve kahkahalarla hatırlanacak birbirinden komik sözler!
1. "Pizza Neden Mutlulukla Yapılıyor?"
Bir gün yeğenimle pizza yaparken ona sordum: “Pizzayı neden seviyorsun?” Cevabı şaşırtıcıydı:
- “Çünkü pizzada mutluluk var. Mutlulukla yapıldığı için herkes pizzayı seviyor!” dedi.Bir pizza diliminin ardında bu kadar büyük bir felsefe olduğunu hiç düşünmemiştim!
2. “Kediler Miauvv Diyorsa Köpekler Ne Der?”
Minik kuzenim bir gün kafasına takılan soruyu sordu:
- "Kediler 'miyav' diyorsa, köpekler niye 'hav' diyor?" Ona "Çünkü köpeklerin dili öyle" dedim. Düşündü düşündü ve "O zaman kuşlar da cıvıl cıvıl sohbet ediyor!" deyip herkesin kahkahasına neden oldu.
3. “Ay Güneş’in Kardeşi mi?”
Yaz tatilinde, kuzenim gökyüzüne bakıp bana çok önemli bir soru sordu:
- “Ay, Güneş’in kardeşi mi?” Şaşkın bir şekilde “Neden böyle düşünüyorsun?” dedim. “Çünkü ikisi de gökyüzünde, o yüzden kardeş olmalılar” dedi. Dünyaya bu tatlı ve basit bakışı için hepimiz ona hayran olduk.
4. “Yaşlanmak İçin Pasta mı Yiyoruz?”
Doğum gününde yaş pasta getirdik ve minik kardeşim "Bu pastayı yiyince yaşlanıyor muyuz?" diye sordu. Herkes şaşkın bir şekilde ona bakınca ekledi:
- “Ama her doğum gününde yaş alıyorsunuz, demek ki pasta yiyince büyüyorsunuz!” O an hepimiz mantığındaki şirinliğe bayıldık.
5. “Diş Perisi Neden Dişimle İlgileniyor?”
Bir gün yeğenim süt dişini kaybedince çok şaşırmış bir şekilde yanıma gelip sordu:
- “Diş perisi benim dişimle neden bu kadar ilgileniyor ki?” Durumun mantığını açıklamaya çalıştık ama onun merak dolu bakışları hiç gitmedi. Diş perisinin dişlere olan ilgisini asla anlayamadı.
6. “Anne, Trafik Işıkları Ne Kadar Uyuyor?”
Arabada beklerken yeğenim sordu:
- “Anne, trafik ışıkları ne zaman uyanacak?” O an hepimiz gülmeye başladık. Trafik ışıklarının uyanması kavramı o kadar tatlıydı ki, beklerken sıkılmak yerine gülmeye başladık.
7. “Yediğimiz Şekerler Nereye Gidiyor?”
Tatlı yemeyi çok seven yeğenim bir gün elinde şekerle bana gelip ciddi bir şekilde sordu:
- “Bu şekerler içimizde ne yapıyor? Büyümemize mi yardım ediyor?” O anda şekere olan ilgisini açıklığa kavuşturduk ama "İyi ki içimizde kalmıyor yoksa bütün şekerler içimde olurdu!" diyerek herkesi güldürdü.
8. “Telefonda Neden Görünmüyorum?”
Yeğenim bir gün ev telefonunu eline aldı ve bana bakarak "Beni burada neden göremiyorsun?" diye sordu. "Telefon kamerasız," dedim. Hemen ekledi:
- “O zaman neden bu kadar eski telefon yapmışlar?” Telefonsuz günlerimizi hatırlarken ona katılmadan edemedik.
9. “Baba, Bu Teyze Neden Pijama Giyiyor?”
Bir gün dışarıda arkadaşımızla karşılaştık ve o an tesadüfen rahat bir kıyafet giymişti. Minik kuzenim ona bakıp babasına dedi ki:
- “Baba, bu teyze neden pijamayla geziyor?” Soran gözlerle bakınca hepimiz bir kahkaha patlattık, ama hemen kılık kıyafetin sadece bir stil olduğunu açıklamak zorunda kaldık!
10. “Yaş Kaç Olunca Büyük Oluyoruz?”
Küçük kardeşim bana dönüp bir gün sordu:
- “Abla, senin yaşın kaç?” Yaşımı söyledim. “O zaman sen büyüksün ama büyüklük kaç yaşında başlıyor?” dedi. O anda hepimiz “Büyümek yaşla değil, hisle olur” desek de onun kafasında büyüklüğün yaşı gizemli kaldı.
11. “Dünya Dönüyorsa Biz Neden Hissetmiyoruz?”
Bir gün televizyon izlerken Dünya’nın döndüğünü öğrenen kuzenim çok ciddi bir yüz ifadesiyle bana döndü ve sordu:
- “Madem dünya dönüyor, biz neden hissetmiyoruz?” Ona olayı bilimsel olarak anlatmaya çalıştım ama sonunda “O zaman Dünya bize kibar davranıyor” diyerek konuyu tatlı bir şekilde kapattı.
Siz de Benzer Komik Çocuk Sözleri Yaşadınız mı?
Çocuklar bazen küçük, bazen büyük sorularıyla hepimizi şaşırtır. Peki sizin hayatınızda çocuklardan duyduğunuz böyle komik sözler var mı? Anılarınızı bizimle paylaşarak bu tatlı serüvene katkıda bulunabilirsiniz!