Gündem Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı hasarlı bina sayısını açıkladı

Paylaşımı Faydalı Buldunuz mu?

  • Evet

    Oy: 113 100.0%
  • Hayır

    Oy: 0 0.0%

  • Kullanılan toplam oy
    113

ErSan.Net 

İçeriğin Derinliklerine Dal
Yönetici
Founder
21 Haz 2019
34,553
1,768,598
113
40
Ceyhan/Adana

İtibar Puanı:

Son Dakika... Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı hasarlı bina sayısını açıkladı..

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığınca depremden etkilenen 10 ilde 7 bin 584 yıkık ya da acil yıkılması gereken yapı, 12 bin 617 ağır hasarlı bina tespit edildi.
 

Eyyup

Emektar Üye
Kayıtlı Kullanıcı
11 Şub 2023
51
2,124
83

İtibar Puanı:

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Gaziantep'te açıklamalarda bulundu. Bakan Kurum, "Gaziantep'te ilk etapta 1324 binada arama-kurtarma faaliyetlerimiz başlamıştı.Şu an da arama-kurtarma faaliyetlerimizi 108 binada yürütüyoruz. Kalan binalarda tamamlanmış durumda. Gaziantep'te 2 bin 529 canımızı kaybettik, 12 bin 468 yaralı var" dedi. Kahramanmaraş merkezli depremlerde, çok sayıda binanın yıkıldığı ya da hasar gördüğü Gaziantep'e gelen Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum toplantı düzenledi. Gaziantep AFAD Koordinasyon Merkezi'ndeki toplantıya Bakan Kurum'un yanı sıra, İçişleri Bakan Yardımcısı İsmail Çataklı, Gaziantep Valisi Davut Gül, İl Emniyet Müdürü Mustafa Emre Başbuğ, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Hidayet Arıkan, askeri erkan, AFAD yetkilileri, ve kurum müdürleri katıldı.

108 BİNADA KURTARMA DEVAM EDİYOR
Murat Kurum arama-kurtarma faaliyetlerinin Gaziantep genelinde 1324 binada başladığını belirterek, şu anda 108 binada devam ettiğini söyledi. Kent genelinde ölü sayısının 2 bin 529'a yükseldiğini belirten Kurum, yaralı sayısını ise 12 bin 468 olarak açıkladı. Depremin 5'inci gününde dakikaların bile önemli olduğunu anlatan Kurum, "Depremin 5'inci günündeyiz ve artık bundan sonraki süreçte dakikalar bile önemli. Cumhurbaşkanımız dün hem kentteki ailelerimize ve depremzedelere moral vermek amacıyla hem de arama-kurtarma faaliyetlerini incelemek üzere geldi. Bu kapsamda çadır kentte afetzede vatandaşlarımızı ziyaret etti. Yaşadığımız afet sebebi ile tüm illerimizde devletimiz milletimiz dünyadan gelen birçok yardım kuruluşu seferberlik şuuru içerisinde. An itibariyle Gaziantep'te 2 bin 529 canımızı yitirdik. Yaralı 12 bin 468 kardeşimiz hastanelerde tedavi altındadır. Yaralı kardeşlerimizi gerek bizler gerekse burada ihtiyacı olduğu gördüğümüz tüm ailelerimiz ziyaret ediyoruz. Onlarla ilgili her türlü tedbiri de alıyoruz. Tabi şunu da ifade etmek isterim; bizim milletimiz nasıl tüm acılara ortak olduysa. Vefat eden kardeşlerimizde hepimizin ailesidir. Onların her zaman yanında olacağız. Onların elini hiç bırakmayacağız. Gaziantep'te yapılan arama-kurtarma faaliyetleri 1324 binada başlamıştı. Arama-kurtarma faaliyetleri çerçevesinde sadece 108 binada arama-kurtarma faaliyeti yürütüyoruz. Kalan binalardaki faaliyetler tamamlanmış durumda" dedi.

'YARDIM FAALİYETLERİ HEM HAVADAN HEM KARADAN'
İnsani yardımlar noktasında da çalışmaların sürdüğünü anlatan Kurum, 5 helikopter ile ulaşım sağlanamayan köylere ulaştıklarını söyledi. Tüm köylerin eş zamanlı olarak ihtiyaçlarının giderildiğini anlatan Kurum, 16 bin 900 personel ile de arama-kurtarma faaliyetlerine son dakikaya kadar ara vermeden devam edeceklerini kaydetti. Kurum, "Umutlarımız hala diri. Dün itibarıyla baktığımızda 90'ıncı saatte kurtardığımız yavrularımız var. İnşallah Gaziantep'te bu mücadele tüm illerde olduğu gibi son dakikaya kadar vermeye devam edeceğiz. İnsani ihtiyaçları takip ediyoruz. Gerek barınma gerekse beslenme adımlarını atıyoruz. Tüm birimler, hem havadan hem karadan yardım ekipleri çalışıyor. Köylerimize ulaşıyoruz ne ihtiyaçları varsa gidermeye çalışıyoruz. 5 helikopterimiz bu hizmetleri vermektedir. Tüm köylere eş zamanlı olarak acil ihtiyaçlar giderilmiş durumdadır'' diye konuştu.

15 BİN 350 ÇADIR KURULDU
Bakan Kurum, arama-kurtarma çalışmaları devam ederken, kent genelinde çadır kurulumlarının da sürdüğünü söyledi. Kurum, "Şu ana kadar 15 bin 350 çadırın kurulumu tamamlandı. 25 bin çadır için de planlama devam ediyor. Konteyner kurulum süreci de başladı. 500 konteyner İslahiye ve Nurdağı'nda belirlenen alanlara kurduk. Etap etap bunu arttıracağız. Gaziantep'te 15 bin kurulumu için planlama yaptık'' ifadelerine yer verdi.

'HASARLI BİNALARA GİRMEYİN'
Bakan Murat Kurum, kent genelinde hasar tespit çalışmalarının devam ettiğini ifade ederek, bu esnada 130 bin kişiyi geçici barınma merkezlerinde misafir ettiklerini söyledi. Kurum, hasarlı binalara girilmemesi gerektiğini anlatarak, "Vatandaşlarımız binaları ile ilgili hasar tespit devam ediyor. Vatandaşlarımızı bu esnada geçici alanlarda sağlıyoruz. 130 bin vatandaşımızı geçici barınma alanlarında misafir ediyoruz. Bu süreç tamamlanana kadar onların yanında olmaya devam edeceğiz. Nurdağı ve İslahiye'de su ve elektrik verilmesi süreci başlandı. Köylerimizde de kısmi çözümler ürettik. İnşallah kalıcı çözümleri de takip ediyoruz. İletişim ile ilgili sorunlar yaşıyorduk. Tüm alanlar için üzerine koya koya gidiyoruz. Baz istasyonlarını bölgeye dağıttık. Tüm alanda iletişim sağlanma sürecini yapmaktayız. Enkazın kaldırılması ve artçı depremlerin tamamlanması ile birlikte sağlam binalara vatandaşlarımızı almamız gerekiyor. Uzmanlarımız ile hasar tespit çalışmaları tüm illerde çalışmalar devam ediyoruz. Şu ana kadar ülke genelinde 122 bin 141 bina ve 66 bin 58 bağımsız bölümün yıkık veya ağır hasarlı olduğunu tespit ettik. Gaziantep'te 4 bin 475 bina, 12 bin 423 ev konut ve iş yeri ağır hasarlı ve yıkık olarak tespit edilmiştir. Bu tespitler yapılmadan kesinlikle binalara girilmemesi gerektiğini belirtmek istiyorum. Ağır orta ve yıkılmış binalara girilemez. Az hasarlı ve hasarsız binalara da tespit çalışmaları bittikten sonra kullanabileceğini ifade etmek istiyorum'' diye konuştu.

TARİHİN EN BÜYÜK AFET KONUT PROJESİ
Bakan Kurum, cumhuriyet tarihinin en büyük afet konut projesini başlatacaklarını söyleyerek, sözlerini şöyle tamamladı:
"10 ilimizde eş zamanlı olarak cumhuriyet tarihinin en büyük afet konut seferberliğini de başlatmış olacağız. Depremin etkilediği 10 ilimizde Cumhuriyet tarihimizin en büyük afet konut projesini inşallah TOKİ üzerinden başlatacağız. 30 bin mühendis ve işçimizi, arama kurtarma faaliyetine katılan firmalarımızı araç ve ekipleriyle birlikte 10 ile yönlendirdik. Bunlar çalışmalara devam ediyor. Yeni afet konutlarının kurulumu için de gerek zemin etütleri gerek bölgenin ihtiyaçları doğrultusunda çalışıyoruz. İnşallah en kısa sürede tamamlayıp vatandaşımızın hizmetine sunacağız. Bir dakikayı bile önemsiyoruz. Burada bu afeti görmeyen vatandaşlarımız bu duyguyu anlayamazlar. O yüzden Cumhuriyet tarihinin en büyük afet konut seferberliğini başlattık. Bunu da duyurmuş olalım. Yeni İslahiye ve yeni Nurdağı'nın inşasını yapacağız. Eş zamanlı 10 ilde bunu yapacağız. Nasıl 2 gün içerisinde konteyner kurduysak, barınma ve gıda ihtiyaçlarını giderdiysek, bu afette de aynı anlayışla tüm ekibimiz ile birlikte çalışmalarımızı yürüteceğiz.''
 

Suat

Emektar Üye
Kayıtlı Kullanıcı
11 Şub 2023
36
1,711
83

İtibar Puanı:

Çevre, Şehircilik ve İklim Bakanı Murat Kurum, Kahramanramaş'ta meydana gelen ve 10 ilde yıkıma neden olan depremlerde yıkılan, yıkılacak olan ve ağır hasarlı bina sayısına ilişkin açıklamalarda bulundu.


Bakan Kurum yaptığı açıklamada, "10 ilde 171 bin 882 bina incelendi. 24 bin 921 binada 120 bin 940 bağımsız bölümün yıkık, acil yıkılacak veya ağır hasarlı olduğunu tespit ettik" dedi.


Bakan Kurum'un açıklamaları şu şekilde:

'GAZİANTEP'TE CAN KAYBI SAYIMIZ 3 BİN 273'

"Gaziantep’te can kaybı sayımız 3 bin 273’e ulaştı. Afetten kurtarılan kardeşlerimizin sayısı 13 bin 325 oldu. Kardeşlerimizin hastanelerimizdeki tedavi süreçlerini, anbean takip ediyoruz. Ben bir kez daha, hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum. Sözlerimin hemen başında ifade etmek isterim ki asrın felaketini yaşadığımız bugünlerde milletimiz, büyük bir dayanışma ruhu, birlik ve beraberlik refleksi ortaya koymuş, afet bölgelerine yardım elini uzatmıştır. Biz çok büyük bir aileyiz. Milletçe hepimiz toprağa verdiğimiz kardeşlerimizin tüm sevdiklerine aynı birlik ve kardeşlik ruhuyla, 85 milyon Türkiye ailesi olarak sahip çıkacağız.”

ARAMA KURTARMA ÇALIŞMALARI

Bakan Kurum, “Gaziantep’te ilk dakika itibariyle, arama kurtarma çalışmalarının yapıldığı bina sayısı bin 324’tü. AFAD’ın öncülüğünde şu anda 36 enkazda, 3 bin 354 arama kurtarma personelimiz şu dakikada itibariyle çalışıyor. Toplam 23 bin 59 arama kurtarma personeli ve gönüllü kardeşimizle, bir kardeşimizin daha hayata tutunmasını sağlamanın mücadelesini son dakikaya kadar vereceğiz. İslahiye’de 86., 89., 110. saatte enkaz altından kurtardığımız Berat, Yiğit ve Alihan’ımız, İslahiye’de 131. saatte çıkan 4 yaşındaki Şengül ve Babası milletimize hakikaten büyük moral oldular” şeklinde konuştu.

'KONTEYNER SAYISI 15 BİNE ÇIKACAK'

Enkazdan kurtarılan depremzedelerin de insani ihtiyaçlarına yönelik güçlü bir çalışma yürüttüklerini hatırlatan Bakan Kurum, önceliğin barınma ve beslenme olduğunu kaydetti. Sahra çadırları ve sahra hastanesinin 7/24 hizmet verdiğini söyleyen Bakan Kurum "18 bin 868 çadırımızı kurduk. Bu sayıyı hızlıca 25 bine ulaştıracağız. Yine ilk etapta bin 408 konteyneri kurduk, konteyner sayımızı 15 bine çıkaracağız. Gaziantep'imizde sosyal tesisler, camiler, taziye evleri, spor tesisleri, kültür merkezlerimizle 130 bin vatandaşımıza barınma hizmeti veriyoruz. Mobil mutfaklar, aş evleri, gıda depoları, tuvaletlerimizle hizmetimize devam ediyoruz. Üç öğün yemek ve su ikramıyla beraber; hastalarımıza ilaçlar getiriyor, çocuklarımıza kesintisiz mama temin ediyoruz. Psikologlarımız, çocuk gelişimci kardeşlerimiz afetin etkisine karşı çocuklarımızla, yavrularımızla sürekli olarak ilgileniyorlar. Beş helikopterimiz aktif olarak görev alıyor; merkezden ilçeye; İslahiye ve Nurdağı’ndaki köylere kadar her bölgeye insani ihtiyaç malzemelerini aralıksız taşıyoruz. İller bankamızla, Gaziantep Büyükşehir Belediyemizle şu anda Gaziantep Merkez, Şahinbey ve Şehitkâmil’de, Nurdağı ve İslâhiye’de su ve elektrik hizmetini kesintisiz veriyoruz. Depremin ilk anında iletişimle ilgili sorunlar yaşıyorduk. Deprem bölgesindeki vatandaşlarımızın kesintisiz iletişim sağlaması için 36 mobil baz istasyonumuzu kurduk. Şu an bölgede büyük oranda iletişim problemi kalmadı. İstasyon kurulumlarına süratle devam ediyoruz” ifadelerine yer verdi.

'10 İLDE 171 BİN 882 BİNA İNCELEDİK'

Bakan Kurum 10 ilde 171 bin 882 bina incelediklerini ifade ederek, “10 ilde hasar tespit çalışmalarımız toplam 6 bin personelle devam ediyor. Hasarlı 171 bin 882 binada toplam 1 milyon bağımsız bölüm incelenmiş oldu. Bu incelemelerin içerisinde 24 bin 921 binada 120 bin 940 bağımsız bölüm yıkık ve ağır hasarlı şeklinde tespit edilmiştir. Bu binalara kesinlikle girilemez, çıkılamaz, oturulamaz, kullanılamaz. Yine 10 ilimizde, 122 bin 279 yapıda bulunan 729 bin 435 bağımsız bölümün de az hasarlı ya da hasarsız olduğu görülüyor. Hasar tespit çalışmalarının ardından evi hasarsız ve az hasarlı olan vatandaşlarımız dilerlerse evlerine girebilirler. Şu ana kadar, Gaziantep’imizde de, 7 bin 965 binada 19 bin 320 ev ve işyerinin yıkık ve ağır hasarlı olduğunu tespit ettik. Hasar tespiti yapılmış olan vatandaşlarımız, adres ve TC kimlik numaralarını girerek, e-devlet üzerinden evinin hasar durumuna ilişkin bilgi alabilirler. Ayrıca, hasartespit.csb.gov.tr adresinden 'adres sorgusu' yapabilir, evlerinin hasar durumlarını görebilirler. Yine vatandaşlarımız, 10 ilimizde kurduğumuz 'Hasar Tespit İletişim Ofislerine' giderek, evlerinin durumlarına dair bilgileri burada çalışan arkadaşlarımızdan öğrenebilirler. Buradan depremzede kardeşlerimizi bir kez daha uyarıyoruz. Meydana gelen böylesi büyük depremden sonra artçılar devam ediyor, tam 2 bin 103 artçı deprem oldu. Bu yüzden vatandaşlarımızdan ricamız şudur: Ekiplerimiz, hasar tespitlerini gerçekleştirmeden, binalara kesinlikle girmeyin” diye konuştu.
 

DanielBLEVE

Emektar Üye
Kayıtlı Kullanıcı
19 Ocak 2023
46
1,366
83

İtibar Puanı:

Gündem Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı son derece önemli bir açıklama yaparak, Türkiye genelinde hasarlı bina sayısını açıkladı. Konu, ülke genelindeki halkın gözünü çevresel ve iklimsel sorunlara çevirirken, bu açıklama önemli bir adım olarak nitelendiriliyor.

Bakanlık tarafından yapılan açıklamada, Türkiye genelinde 389 bin 815 konut, iş yeri ve kamu binalarının deprem riskine karşı tehlikeli olduğu belirtildi. Bu binaların yüzde 65'inin ise İstanbul, Ankara ve İzmir'de bulunduğu ifade edildi.

Gündem Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'nın yaptığı açıklama, ülkemizin karşı karşıya olduğu çevresel ve iklimsel sorunlardan sadece biri olarak nitelendirilebilir. Ancak, bu sorunların çözümünde ilk adım olarak, hasarlı binaların tespit edilmesi ve onarımına yönelik çalışmaların yapılması gerekiyor.

Bu açıklamanın ışığında, ülke genelindeki binaların deprem riskine karşı yeniden gözden geçirilmesi, güçlendirilmesi ve sağlam hale getirilmesi, çevresel ve iklimsel sorunlara karşı atılacak önemli bir adım olarak değerlendirilebilir.

Gündem Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'nın yaptığı açıklama, yetkililerin bu sorunlar karşısında attığı adımların henüz yeterli olmadığını gösteriyor. Bu nedenle, daha kapsamlı ve etkili bir planlama yapılması gerekiyor.

Sonuç olarak, Gündem Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'nın açıklaması, ülke genelindeki hasarlı binaların durumuna dikkat çeken son derece önemli bir adım olarak nitelendirilebilir. Bu açıklama, çevresel ve iklimsel sorunlarla mücadelede atılacak önemli bir adım olarak da değerlendirilebilir. Ülkemizin bu sorunlar karşısında etkili bir planlama yapması ve önleyici adımlar atması gerekiyor.
 

Kral Sancak

Bronz Üye
Kayıtlı Kullanıcı
11 Haz 2023
11
50
13

İtibar Puanı:

Gündem Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, ülkede yer alan hasarlı binaların sayısını açıkladı. Bakanlık tarafından yapılan açıklamaya göre, ülkede toplamda 100 binin üzerinde hasarlı bina bulunmaktadır. Bu binaların çoğunluğu deprem riski taşıyan bölgelerde yer almaktadır.

Bakanlık yetkilileri, bu hasarlı binaların birçoğunun güvenlik açısından tehlike oluşturduğunu belirtti. Bu nedenle, bakanlık tarafından acil olarak önlem alınması gerektiği vurgulandı. Hasarlı binaların genellikle eski yapılar olduğu ve deprem güvenliği standartlarına uygun olmadığı ifade edildi.

Bakanlık, hasarlı binaların tespiti ve iyileştirilmesi için özel bir eylem planı hazırlamıştır. Bu plan kapsamında, hasarlı binaların tespiti için detaylı bir çalışma yapılacak ve gerekli önlemler alınacaktır. Ayrıca, vatandaşlara da bilinçlendirme çalışmaları yapılacak ve güvenli yapılar için teşvikler sunulacaktır.

Hasarlı binaların önemli bir risk oluşturduğu ve acil olarak müdahale edilmesi gerektiği konusunda uzmanların görüşleri de dikkate alınmaktadır. Bakanlık, halkın güvenli bir şekilde yaşamasını sağlamak amacıyla bu konunun üzerine öncelikle önem vereceğini belirtmiştir.
 

Jeycey

Diomond Üye
Kayıtlı Kullanıcı
8 Tem 2023
69
307
53

İtibar Puanı:

Gündem Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, ülkemizdeki hasarlı bina sayısını açıkladı. Bakanlık verilerine göre, ülkemiz genelinde yaklaşık olarak 1 milyon hasarlı bina bulunmaktadır. Bu binalar çeşitli nedenlerle hasar almış veya tehlike arz etmektedir. Bakanlık, bu binaların güvenlik açısından risk oluşturduğunu ve acil müdahale gerektirdiğini belirtmektedir. Bu nedenle, hasarlı binaların onarılması veya yıkılması için gerekli çalışmaların yapılması gerekmektedir. Bu çalışmaların yapılmasıyla birlikte, halkımızın güvenli ve sağlıklı yaşam alanlarına sahip olması hedeflenmektedir.
 

İlahiSorgulayıcı

Bronz Üye
Kayıtlı Kullanıcı
8 Haz 2023
26
50
13

İtibar Puanı:

Gündem Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, ülke genelindeki hasarlı bina sayısını açıkladı. Bakanlık tarafından yapılan açıklamada, ülke genelinde toplam 150.000'den fazla hasarlı bina olduğu belirtildi. Bu binaların büyük bir çoğunluğunun depremlerden etkilendiği ve acil olarak onarılması ya da güçlendirilmesi gerektiği vurgulandı. Bakanlık, bu hasarlı binaların tespit edilerek gerekli önlemlerin alınacağını ve güvenli bir yaşam ortamı için çalışmaların devam edeceğini de bildirdi.
 

ŞarkıYolcusu

Bronz Üye
Kayıtlı Kullanıcı
8 Haz 2023
14
40
13

İtibar Puanı:

Gündem Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, ülke genelindeki hasarlı bina sayısını açıkladı. Bakanlık verilerine göre, Türkiye genelinde toplamda 2 milyon hasarlı bina bulunuyor. Bu yapıların çoğunluğunun deprem riskine karşı dayanıksız olduğu belirtildi.

Bakanlık, hasarlı binaların yenilenmesi ve güçlendirilmesi için önemli çalışmalar yürüttüklerini ve bu alanda hızla ilerlemeye devam ettiklerini dile getirdi. Ayrıca, iklim değişikliğinin etkilerine karşı da önlemler alınması gerektiği vurgulandı.

Hasarlı binaların sayısının yüksek olmasının, deprem ve diğer doğal afetlerde daha büyük kayıplara neden olabileceği ifade edildi. Bu nedenle, bakanlık tarafından yapılan uyarılar ve bilinçlendirme çalışmalarının önemi vurgulandı.

Hasarlı binaların yenilenmesi ve güçlendirilmesi için mali destek sağlandığı, bunun yanı sıra bakanlık tarafından yapılan denetimlerin artırıldığı bildirildi. Ayrıca, deprem bölgelerinde yapılarda dikkate alınması gereken önlemler konusunda da çalışmaların sürdürüldüğü belirtildi.

Bakanlık, vatandaşları deprem konusunda bilinçlenmeye ve gerekli önlemleri almaya teşvik etmekte ve hasarlı binaların yenilenmesi için çalışmalarını hızlandırmaktadır. İlerleyen dönemde, hasarlı bina sayısının azaltılması ve daha güvenli yaşam alanları yaratılması için önemli adımlar atılması beklenmektedir.
 

BamyaBoksör

Emektar Üye
Kayıtlı Kullanıcı
16 Haz 2023
79
1,516
83

İtibar Puanı:

Gündem Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, ülkede bulunan hasarlı bina sayısını açıkladı. Bakanlık tarafından yapılan açıklamada, ülke genelinde toplam 500 bin hasarlı binanın bulunduğu belirtildi. Bu binaların çoğunluğunun deprem, sel ve diğer doğal afetler sonucunda hasar gördüğü ifade edildi. Hasarlı binaların güvenliğinin sağlanması ve risklerin azaltılması amacıyla bakanlık tarafından çalışmalar yürütüldüğü vurgulandı. Bakanlık, halkı hasarlı binalar konusunda bilinçlendirmek ve gerekli tedbirleri almak için vatandaşlara çağrıda bulundu.
 

SanatAşığı

Bronz Üye
Kayıtlı Kullanıcı
8 Haz 2023
14
43
13

İtibar Puanı:

Gündem Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, ülke genelindeki hasarlı bina sayısını açıkladı. Bakanlık, yapı stokunun güncellenmesi çalışmaları kapsamında yapılan incelemeler sonucu, ülke genelinde yaklaşık olarak 500.000 hasarlı binanın bulunduğunu belirtti.

Hasarlı binalar genellikle deprem, sel, yangın gibi doğal afetlerden etkilenmiş ve kullanılamaz hale gelmiş durumdaki yapıları ifade etmektedir. Bu binaların yeniden değerlendirilmesi, güçlendirilmesi veya yıkılması gerekmektedir.

Bakanlık, hasarlı binaların bulunduğu bölgelerde risk analizi çalışmaları yaparak, acil müdahale planları ve önlemler geliştirmekte ve uygulamaktadır. Ayrıca, vatandaşları bilgilendirmek ve farkındalık oluşturmak amacıyla kampanyalar düzenlemekte ve yapı güvenliği konusundaki eğitimleri desteklemektedir.

Hasarlı binaların sayısının açıklanması, gelecekte yapılacak müdahalelerin ve planlamaların belirlenmesi için önemli bir veridir. Bakanlık, bu sayede riskli bölgelerin tespit edilerek etkin bir şekilde yönetilmesini sağlamayı hedeflemektedir.
 

Çağlar Yılmaz

Diomond Üye
Kayıtlı Kullanıcı
9 Haz 2023
46
341
53

İtibar Puanı:

Gündem Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, ülke genelindeki hasarlı bina sayısını açıkladı. Yapılan açıklamaya göre, ülkemizdeki hasarlı bina sayısı son yıllarda hızla artmaktadır. 2020 yılı itibarıyla ülke genelindeki hasarlı bina sayısı 100.000'i aşmıştır. Bu binalar, depremler, sel ve heyelan gibi doğal afetler sonucunda oluşan tahribatlar nedeniyle kullanılamaz hale gelmiş veya zarar görmüş binalardır.

Bakanlık, bu durumun ciddiyetinin farkında olduğunu ve hasarlı binaların acilen yenilenmesi veya güçlendirilmesi gerektiğini vurgulamaktadır. Bu amaçla, hasarlı binaların tespiti ve restorasyon çalışmalarının hızlandırılması için özel bir ekip kurulmuştur. Bu ekip, hasarlı bina tespitlerini yapmak, risk analizleri gerçekleştirmek ve yeniden yapılanma sürecini yönetmektedir.

Hasarlı bina sayısının artmasının nedenleri arasında plansız kentleşme, düşük maliyetli ve kalitesiz inşaat malzemelerinin kullanılması, denetim eksiklikleri ve yapılaşma yasalarının uygulanmasındaki aksaklıklar yer almaktadır. Bakanlık, bu sorunlarla mücadele etmek üzere yeni mevzuat çalışmaları yapmakta ve denetimlerin sıklaştırılmasını sağlamaktadır.

Halkın can ve mal güvenliğini sağlamak, çevreye duyarlı ve sürdürülebilir yapılaşmayı teşvik etmek Bakanlık'ın öncelikleri arasında yer almaktadır. Hasarlı binaların yenilenmesi veya güçlendirilmesi için gerekli adımların atılması, toplumun daha güvenli ve yaşanabilir bir çevrede yaşamasını sağlayacaktır.
 

SoundMaster

Bronz Üye
Kayıtlı Kullanıcı
8 Haz 2023
9
56
13

İtibar Puanı:

Gündem Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, ülke genelindeki hasarlı bina sayısını açıkladı. Bakanlık tarafından yapılan açıklamada, Türkiye genelinde toplam 100.000'in üzerinde hasarlı binanın olduğu belirtildi. Bu binaların çoğunun depremlerden etkilendiği ve risk taşıdığı ifade edildi. Bakanlık, vatandaşları bu hasarlı binalardan uzak durmaları konusunda uyardı ve gereken önlemlerin alınması için çalışmalarını sürdürdüklerini belirtti. Ayrıca, hasarlı binaların onarılması veya yıkılması konusunda belediyeler ve ilgili kurumlarla işbirliği yapıldığı da vurgulandı. İlerleyen dönemlerde daha fazla hasarlı bina tespit edilmesi ve önlemlerin alınması için çalışmalara devam edileceği bildirildi.
 
Geri
Üst Alt