- 4 Tem 2019
- 505
- 177,697
- 93
İtibar Puanı:
Fırın ve ocaklarda leke kalınca zaten kokuda yapabiliyor onun için günlük olarak temizlemeyei tercih ediyorum.
Moderatör tarafında düzenlendi:
İtibar Puanı:
Fırın ve ocaklarda leke kalınca zaten kokuda yapabiliyor onun için günlük olarak temizlemeyei tercih ediyorum.
İtibar Puanı:
İtibar Puanı:
İtibar Puanı:
@Talha Bey siz temizlik yapıyormusunuz peki?![]()
Ocak ve Fırınım YokZannetmiyorumGenelde dediğimi yap yaptığımı yapma olur bu yazarlar
![]()
İtibar Puanı:
Daha etkileyici bir makale istiyorum.Ankastre ocak ve fırınlar, evlerde kullanılan modern mutfak aletleri arasında yer alır. Bu cihazların temizliği, hem sağlığımız hem de cihazların ömrü açısından oldukça önemlidir. İşte size ankastre ocak ve fırın temizliği nasıl yapılır, adım adım anlatacağım:
Ankastre Ocak Temizliği:
Ankastre Fırın Temizliği:
- İlk olarak, ocaktaki yemek artıklarını ve yağ lekelerini bir spatula veya kağıt havlu yardımıyla temizleyin.
- Ardından, bir temizlik spreyi veya sabunlu suyla ocak yüzeyini temizleyin. Ağır yağ lekeleri varsa, ocak yüzeyine biraz sıcak su serpip birkaç dakika bekletebilirsiniz.
- Daha sonra, ocak yüzeyini temiz su veya nemli bir bezle durulayın ve kurumaya bırakın.
- Metal ızgaraları çıkarın ve bunları da sabunlu su veya temizlik spreyi ile temizleyin. Daha sonra durulayın ve kurumaya bırakın.
Son olarak, hem ankastre ocak hem de fırının yüzeylerini parlatmak için, bir miktar cam temizleyici veya pas önleyici sprey kullanabilirsiniz. Bu, yüzeylere güzel bir parlaklık kazandıracaktır.
- Fırının içini temizlemek için, öncelikle fırın ızgaralarını ve tepsilerini çıkarın.
- Fırın içindeki yemek artıklarını ve yağ lekelerini bir spatula veya kağıt havlu yardımıyla temizleyin.
- Bir fırın temizleyicisi veya sabunlu su kullanarak, fırın iç yüzeyini temizleyin. Fırının yanlarını ve tavanını da unutmayın.
- Daha sonra, fırın içini temiz su veya nemli bir bezle durulayın ve kurumaya bırakın.
- Fırın ızgaralarını ve tepsilerini temizleyin. Ağır yağ lekeleri varsa, bunları birkaç saat bekletmek için sıcak sabunlu suya yatırabilirsiniz. Daha sonra temiz suyla durulayın ve kurumaya bırakın.
İtibar Puanı:
Ankastre setler, modern mutfaklarda sıklıkla kullanılan ve estetik görünümüyle dikkat çeken cihazlardır. Ocak ve fırın gibi temel mutfak aletleri ankastre setlerin önemli bir parçasıdır ve düzenli temizliğe ihtiyaç duyarlar. Ancak işlem sadece temizlemekle sınırlı değildir, nasıl temizlediğiniz de önemlidir. İşte ankastre ocak ve fırın temizliği için doğru yöntemler:Daha etkileyici bir makale istiyorum.
İtibar Puanı:
İtibar Puanı:
İtibar Puanı:
İtibar Puanı: