Aile Toplantılarında Yaşanan Komik Anlar: Neşe Dolu Anılar
Aile toplantıları, her yaştan insanın bir araya geldiği ve birbirinden komik olayların yaşandığı tatlı anlarla doludur. Kimisi eski anıları anlatır, kimisi ilginç yemek tarifleri dener, kimisi de herkesin önünde tatlı bir gafa imza atar. İşte, aile toplantılarının unutulmaz komik anlarından bazıları:
1. Tatlı Krizi
Bir bayram günü ailece bir araya geldiğimizde, tatlılar sırayla sofraya gelmeye başladı. Herkesin elinde kaşık, tatlıları denemek için sabırsızlanıyordu. Amcam "Bu tatlının içinde ne var?" diye sorunca, teyzem bilmiş bilmiş "Sadece sevgi!" dedi. Ama tatlıya tadına bakınca herkesin yüzü ekşidi, meğer tuzla karışmış! O günden sonra sevgiye biraz da dikkat eklemeyi ihmal etmiyoruz.
2. Dedenin Yeni Telefon Macerası
Bir aile toplantısında dedem yeni aldığı telefonunu büyük bir mutlulukla gösteriyordu. Ancak yanlışlıkla kamerasını açmış ve fark etmeden herkesi gizlice çekmeye başlamış. Bir süre sonra “Şu an görüntülü arama mı yapıyorum, ne yapıyorum?” diye sordu. Bir anda herkes gülmeye başladı çünkü dedem sadece kendini değil, tüm masayı video olarak kaydediyormuş!
3. Küçüklerin Büyük Hataları
Aile toplantısında küçük yeğenim salona girip büyük bir hevesle “Ben büyüdüm artık, kocaman bir çocuk oldum!” diye bağırdı. Dayım da “Peki, büyüdüysen bir bardak çayı dökmeden getirebilir misin?” dedi. Yeğenim sevinçle çayı aldı ama bir anda herkesin üstüne döktü. Küçüğün “Büyüyünce dökmem artık!” diyerek kendini savunması hepimizi gülmekten kırdı geçirdi.
4. Yanlış Doğum Günü Kutlaması
Geçen sene aile toplantılarından birinde bir anda herkes doğum günü pastasıyla içeri girdi. Kutlama yapılacak diye herkes hazırlandı ve şarkılar söylenmeye başladı. Tam pastayı kestik ki, kutlanan doğum günü kişinin değilmiş! Bir ay öncesinin tarihine bakan teyzem doğum gününü yanlış hatırlamış. O gün hepimizin doğum günü oldu!
5. Eski Aşk Mektupları Ortaya Çıkıyor
Aile toplantısında eski fotoğraf albümleri çıkarılmış, herkes eski anılardan bahsediyordu. Birden babamın eski bir aşk mektubu elimize geçti. Annem mektubu okumaya başladı, ama babamın yüzü kıpkırmızı oldu. En komik olanı, mektubun sonunda yazan “Sonsuza dek senin” imzasını fark etmesiydi. Şimdi her toplantıda "Sonsuza dek senin kim?" diye babama takılmadan geçmiyoruz.
6. Doldurulamayan Tabak Meselesi
Aile yemeklerinde, özellikle anneanne ve babaanneler, herkesin tabağını durmadan doldurmaktan vazgeçmez. Bir gün herkes doymuşken anneannem hala yemek eklemeye devam ediyordu. Bir kuzenim “Anneanne, bu tabak doldu artık!” dedi. Anneannem “Dolmadı, daha çok yemen lazım!” deyip tabağı doldurmaya devam etti. O günden sonra her toplantıda “Doydum” demek yasak hale geldi!
7. Kedinin Bayram Şekerlerini Çalması
Aile ziyaretine gittiğimizde, ortada bayram için hazırlanmış şeker dolu bir tabak vardı. Bir ara baktık ki, kuzenimin kedisi tüm şekerleri tek tek taşıyıp saklamış! Bütün şekerleri evin farklı köşelerinde bulduk. Artık bayramlarda şekerleri kediye kaptırmamak için ekstra dikkatliyiz!
8. Teknolojiyle Baş Başa Kalan Babaanneler
Geçen sene aile toplantısında babaannem, torununun telefonunu kurcalıyordu. Bir anda telefonu yüksek sesle "Siri, kim daha akıllı, ben mi yoksa torunum mu?" diye sormaya başladı. Telefonun sessiz kalmasına sinirlenip, "Her şeyi biliyor dediler ama hiçbir şeyi bilmiyor!" diyerek öfkeyle telefonu kapatmaya çalıştı. Hepimiz gülmekten ağladık ve Siri’ye cevap verdirerek dedemizi sakinleştirdik.
9. Aile Karaoke Gecesi
Aile toplantısında eğlence olsun diye karaoke yapmaya karar verdik. Amcam, en sevdiği şarkıyı seçti ve mikrofonu aldı. Ancak sözleri bir türlü tutturamayınca "Bu şarkının sözleri değişmiş!" dedi. O anki şaşkın ifadesi hepimizi kahkahaya boğdu. Şimdi her karaoke gecesinde mikrofonu ona vermek gelenek haline geldi.
10. Gizemli Yılbaşı Çekilişi
Yılbaşı aile toplantısında, çekilişle hediye verme kararı aldık. Herkes hediye paketlerini getirip ağacın altına koymuştu. Ancak paketleri karıştırınca herkes kendine hediye vermiş oldu. Amcam hediyesini açıp "Tam benlik bir hediye, kim düşünmüşse eline sağlık!" dediğinde, kendine hediye aldığını fark etti. Bir daha her çekilişte etiketleri dikkatlice yapıştırıyoruz!
11. Üst Üste Yapılan Yemek Deneyleri
Bir bayram sabahı her aileden biri yeni bir yemek denemiş ve masaya getirmişti. Tüm tatları denedikten sonra dedem bir anda, "Şu yemeği kim yaptıysa yarın da o yapmasın!" diye çıkıştı. O anda herkes kimin yemeği olduğunu anlamaya çalıştı ve kimse üstlenmedi! Şimdi bayramlarda masada herkes hangi yemeği yaptığını baştan söylüyor.
Sizin de Komik Aile Toplantısı Anılarınız Var mı?
Aile toplantıları, bazen küçük yanlış anlamalar, bazen de tatlı kazalarla doludur. Peki sizin aile toplantılarınızda yaşadığınız komik anılar neler? Anılarınızı bizimle paylaşarak bu tatlı hatıralara katkıda bulunabilirsiniz!